MALATYA'DA İKİ DEPREM

AFAD'dan yapılan açıklama göre, saat 23.25'te Malatya'nın Pütürge ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 km derinliğinde meydana gelen artçı depremde olumsuz bir durum oluşmadığı bildirildi.

Ayrıca AFAD verilerine göre saat 11.58'de Malatya'da 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 11.58'de merkez üssü Malatya'nın Darende ilçesi olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliğini 7 kilometre olarak açıklandı.

BİNGÖL SOLHAN’DA DEPREM

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Bingöl'ün Solhan ilçesi merkezli 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelirken sarsıntı çevre illerden de hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 03.28'de merkez üssü Bingöl'ün Solhan ilçesi olan 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen sarsıntı, yerin 14,44 kilometre derinliğinde kaydedildi.

KONYA'DA DA DEPREM OLDU

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, Konya'nın Ereğli ilçesinde 17:01'de 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 7 olarak açıklandı. Deprem çevre illerden de hissedildi. Konya Valiliğinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Ereğli ilçesinde deprem meydana gelmiş olup herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmamıştır. Saha taraması devam etmektedir. Depremi hisseden hemşerilerimize geçmiş olsun."

SİVAS GÜRÜN’DE DEPREM

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 20.19’da Sivas’ın Gürün ilçesinde 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 5.3 km derinliğinde kaydedilen deprem bölgede hafif şekilde hissedildi. Deprem sonrası herhangi bir olumsuzluk oluşmadığı kaydedildi.

GÜRÜN AFET BÖLGESİNE ALINDI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan kararname ile afet bölgesine alınan Gürün’de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü koordinasyonunda yapılan afet etkisi belirleme çalışması sona erdi. Çalışmaya göre depremler nedeniyle ilçede 217 binanın yıkık veya ağır hasarlı olduğu açıklandı. Çalışmada; “Gürün ilçesinde 217 bina yıkık/ağır hasarlı, 933 bina az hasarlı/hasarsız olarak tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

GÜRÜN’DE MÜCBİR SEBEP HALİ İLAN EDİLDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından da Gürün ilçesinde mücbir sebep hali ilan edildi. Gürün’de deprem tarihi itibarıyla mükellefiyet kaydı bulunan mükelleflerin, mükellefiyetleri nedeniyle vergi kanunlarının uygulanması bakımından 6 Şubat ile 31 Temmuz 2023 tarihleri arasında mücbir sebep halinde olduğu belirtildi.

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Sivas Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, şu anda kendilerine yansıyan bir sıkıntının olmadığını söyledi. Depremin il genelinde hissedildiğini belirten Öztürk, “Bir problem gözükmüyor. AFAD’a gelen bir ihbar yok, Gürün Kaymakamlığımıza gelen bir sıkıntı yok. Şu an yansıyan bir problem yok.” dedi.

Editör: TE Bilisim