Van'da, köpeğin saldırısı sonucu yaşamını yitiren 9 yaşındaki Emir Mete Durna'nın cenazesi toprağa verildi. İpekyolu ilçesine bağlı Selimbey Mahallesi'nde köpeğin saldırması sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı Van Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybeden Durna'nın cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından ailesine teslim edildi. Mahalledeki mezarlığa getirilen Durna'nın cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi. Durna'nın yakınları, komşuları ve vatandaşlar da Tuşba ilçesine bağlı Altıntepe Mahallesi'ndeki taziyeye katılarak, ailenin acısını paylaştı.

"BAŞKA METE'LER GİTMESİN"
Gece saatlerinde Minik Mete’nin cenazesini teslim alarak Selimbey Mahalle Mezarlığına defneden Durna ailesi, Zeve Işık Altaylı Camii taziye evinde ise taziyeleri kabul ediyor. Mete'nin amcası Mehmet Şirin Durna, Mete’nin site önünde oynarken olayın yaşandığını söyleyerek, “Binanın önünde çocuk oynarken olay gerçekleşmiş. Söyleyecek pek bir şeyimiz yok. Canımız yanıyor, başka canlar yanmasın. Yetkililer buna bir çözüm bulsun, başka canlar yanmasın. Başka Mete’ler gitmesin” dedi. Köpeğin sitenin içerisine girdiğini de ifade eden amca Durna, “Site merkezi bir yerde, olay sitenin içerisinde gerçekleşmiş. Köpeğin nasıl içeri girdiğini bilmiyoruz. Sahibinin gözaltına alındığı ile ilgili bir bilgimiz var. Kim olduğunu bilmiyoruz. Bu saldırıların olmaması için tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Başka canların yanmamasını istiyoruz. Canımız yanıyor, başkasının canı yanmasın istiyoruz” ifadelerini kullandı.

"KURT KÖPEĞİNE BENZİYORDU"
Öte yandan Mete Durna'ya yardıma koşan Şifa Camisi İmamı Muhammed Emin Küçük, köpeğin küpeli olduğunu belirterek, "Birden bana dediler ki çabuk yetiş bir şeyler oluyor Gittik, baktık ki; köpek çocuğun boğazına sarılmış. Boğazını ısırmaya devam ediyor. Köpeğe bağırdım, çağırdım. Köpek uzaklaştı. Daha sonra ambulansı aradık. Köpek hatta bana da saldırmaya başladı, böyle bir karşı atağa geçti. Yerden bir kartopu aldım, köpeği fırlattım. Köpek uzaklaştı gitti. Ambulanstakiler de dediler ki; tampon yap o ısırılan bölgeye. Müdahale ettiler, getirdiler hastaneye. Yani olay bu şekilde oldu. Köpeğin kulağında küpe olduğunu gördüm. Kurt köpeğine benziyordu. Yani sokak köpeği değildi. Ben öyle tahmin ediyorum. Hani eğitimli bir köpeğe benziyordu" demişti.

KÖPEK BAKIM MERKEZİNE GÖTÜRÜLDÜ
Yakalanan köpek, Büyükşehir Belediyesi'ne ait hayvan bakım merkezine götürüldü.

KÖPEK DEHŞETİ İLE İLGİLİ 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINIDI

 Ambulansla Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldıran Durna, yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybederken, köpeği sahiplendiği belirlenen H.K. ise polis ekiplerince gözaltına alındı.

İHA-AA

Editör: TE Bilisim