ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-MEHMET ALİ EKİNCİ

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ münasebetiyle Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde kentteki yerel ve ulusal medya çalışanlarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin gününü kutlayan Balcı gerçekleşen buluşmada göreve geldikten sonra kentte tamamladıkları ve hayata geçirecekleri hizmet ve projelerden söz etti. Son zamanlarda yatırımcıların gözdesi haline gelen ve farklı alanlarda yatırımlar almaya başlayan Van’da yapımları devam eden fabrikalar ile ilgili detaylar paylaşan Balcı Van Valiliği ve Van Büyükşehir Belediyesi eliyle ve ortaklığı ile yapılan projelerden de söz etti. Balcı, Van Gölü’nde yapılan temizlik çalışmasından, koyun projesine, eğitimden fidanlık projesine, spordan daha birçok önemli hizmetler hakkında bilgi verdi. Özellikle 1 milyon koyun, 1 milyon kitap gibi son dönemlerde çok konuşulan projelerinden söz eden Vali Balcı, Van’da güzel işler olduğunu ifade etti.

VALİ BALCI: VAN’DA GÜZEL İŞLER OLUYOR

Programda konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, şunları söyledi: “Van’da da güzel işler oluyor. Eğitimden sağlığa, sosyal politikalarından bürokrasinin daha iyi işlemesi, turizmden ulaşıma, iletişimden enerji sektörüne, kırsal altyapının desteklenmesine kadar kısacası hayata ve yaşama dair birçok önemli işler yapılıyor. İnsanlarımızın mutluluğu, esenliği, sağlığı, refahı için ekip arkadaşlarımızla hep beraber canla başla çalışıyoruz. Bunlar sonuçta bir ekibin sonucu. Bu anlamda Vanlı hemşerilerimize de müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum. Van, çok asil ve asaletli bir şehir.”

OSB’DEKİ YENİ FABRİKA YATIRIMLARINI ÖZELLİKLE VURGULADI

Organize sanayi bölgesinde 6 tane fabrikanın bittiğini hatırlatan Balcı, “9 fabrikayı daha ihale ediyoruz. Bakanlıklarımız bu konuda özel destek sunuyor. Hatta benim kafamda bir 11 tane daha yapalım diye planlıyorum. Yaparsak tam 26 tane bizim tekstil başta olmak üzere büyük fabrikamız olacak, inanıyorum ki bir 15 ve 20 bin arasında istihdam gerçekleştirmiş olacağız. İstihdam çok önemli bir konu ve bu konuda da zaten tek yatırımcılarımız ile görüşüyoruz. Hatta Van 5 yıl iyi çalışsa 100 bin kişiyi istihdam eder diye düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

“VAN GÖLÜ TEMİZLİĞİ ÜÇ KATINA ÇIKTI”

Van Gölü’nün temizliğini üç katına çıkardıklarını ifade eden Balcı, şunları anlattı: “Şu anda 100 araçla Van Gölü’nün temizliğini yapıyoruz. Çünkü Van Gölü, sadece buranın değil, insanlığın bir hazinesi ve korumak gerekir. Yani iktisadi anlamda, kültürel anlamda, sosyolojik anlamda anlamlı, önemli bir değer. Bunun dışında 1 Milyon Fidan projesi kurduk. Van'ın mesele otantik meyveleri var biliyorsunuz. Yani elması, kayısısı ve çok güzel armudu var. Onları yetiştirip çiftçilerimize dağıtacağız. 150 bine yakın süs bitkileri, çam türleri, ağaçlandırma da çok önemli. Ayrıca Çatak ve Bahçesaray’da 100 bin civarında ceviz dikmeyi planlıyoruz.”

“13 İLÇEYE DE ÇOCUK KÜTÜPHANESİ KURUYORUZ”

Aklımızı, zekamızı, bilgimizi, birikimimizi Van'a hizmet etmek için kullandıklarını belirten Balcı, “Şu anda çok güzel işler de planladık, ihale süreçleri de başladı. Okulların yapılması, kitap projesi ile Van Türkiye'nin okul kitapları açısından en zengin ili oluyor. Dünyanın ve Türkiye'nin yazınsal türlerde en büyük yazarlarıyla, çizerleri ile çocukları buluşturuyoruz. 13 ilçeye de çocuk kütüphanesi kuruyoruz. Bir tane İl Halk Kütüphanemiz var ve bir tane daha yapıyoruz. Onun dışında mesele çocukları lise giriş sınavlarına hazırlamak, üniversite giriş sınavlarına hazırlamak için hafta sonu ve hafta içi 5 bin öğretmenimizle beraber 50 bin civarında öğrenciyi lise giriş sınavlarına ve üniversite sınavlarına hazırlıyoruz.” Dedi.

“KOYUN PROJESİNDE HEDEF 1 MİLYON”

Yapılan projelerini aktaran Balcı, “Kırsal alanlara yönelik olarak yine bizim geliştirdiğimiz koyun projesi var. 1 yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli sıfır faizli koyun veriyoruz. Hedefimiz 10 bin kişiye 100'er koyun olmak kaydıyla 1 milyon koyun vermek. Türkiye meralarının yaklaşık yüzde 10'u ve küçükbaş hayvan varlığının da yaklaşık yüzde 10’u Van’da. Şu anda dünkü rakam itibariyle 840 kişiye 84 bin koyun verdik. Bütün tarım teşkilatı ve kaymakamlarımı da çok yoğun şekilde çalışıyor. Sadece koyun vermek değil, bu entegre bir proje aynı zamanda veterinerlik hizmetlerinin sunulması, hayvanların sigortası, erkek kuzu kesiminin garanti altına alınması, dişi kuzu kesiminin engellenmesi gibi birçok önemli hizmetler var.” diye ekledi.

SPORA TAM DESTEK

Balcı, “13 tane ilçemizde havuz yapıyoruz. Havuzu olmayan hiçbir ilçe kalmayacak. Bunun yanında buranın kışı çok ağır geçiyor biliyorsunuz. 18 tane kapalı spor salonu ihale ettik. Büyük bir sporcu fabrikası yapıyoruz. Okullarımızda voleybol, basketbol sahası yaptık. Ben sporu da özel destekliyorum. Van'ın ile ilgili her şey beni ilgilendirir. Bir taraftan spor altyapısını güçlendirmeye çalışıyoruz. Bu konuda da Gençlik Spor Bakanımıza ayrıca müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum. Spora ilişkin daha çok şeyler yapacağız.”

“SPORUN HER DALINA BÜYÜK DESTEK VERİYORUZ.”

“Ondan sonra şimdi Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla her ilçede yüzüncü yıl tesisleri yapıyoruz. Gerek bölgesel gerek ulusal gerek uluslararası spor branşlarında Van'ın çok büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Spor Van projesini başlattık. Atletizm, jimnastik, yüzme temel olmak kaydıyla aynı okuldan başlamak kaydıyla yetişkinlere dönük sporun her dalında büyük destek veriyoruz. Çünkü biz inanıyoruz ki spor onların sadece bedensel, zihinsel, ruhsal gelişimlerine değil, hayata, yaşama ilişkin hayallerini gerçekleştirme konusunda da tabiri caizse kartalın kanatlarına hava vermek gibi bir şey. Bu yüzden spora desteğimiz tam olduğunu ifade etmek istiyorum.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim