Van’da hafta sonu belli aralıklarla yağan ve dün akşam saatlerinden itibaren etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle 56 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, uçak seferleri ise rötar yaptı. Kent genelinde kar nedeniyle 34 mahalle ile 22 mezra olmak üzere toplam 56 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor. Bölge genelinde havanın çok bulutlu; Van, Bitlis ve Hakkari'de aralıklı kar yağışı olmasının tahmin edildiğini ifade eden Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü yetkilileri özellikle sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi konusunda uyarılarını yenilediler.

56 YERLEŞİM YERİNİN YOLU ULAŞIMA KAPANDI”

Van'da da dün sabah saatlerinde itibaren aralıklarla devam eden kar yağışı kenti adeta beyaza bürüdü. Kar yağışı nedeniyle Van'da 56 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise, merkez İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçeleri başta olmak üzere diğer ilçelerde kapanan yerleşim yerlerinde yol açma çalışmalarına devam ediyor. Kar yağışı ile birlikte harekete geçen Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığına bağlı karla mücadele ekipleri merkezdeki 25 ana arter ve 65 ara arterde küreme ve tuzlama çalışması yaparken, kaldırım ve yaya yolları da temizleniyor.  Yapılan çalışmalarla Saray, Özalp, Muradiye, Bahçesaray, Çaldıran ve Çatak ilçelerinde kapalı olan 28 mahalle ve 2 mezra yolu ulaşıma açılacak. İlçe belediyeleri ile koordinasyon halinde yürütülen çalışmalarla olası  olumsuzlukların önüne geçmek için yoğun bir mesai harcanıyor.Öte yandan kent genelinde bugün ve yarın kar yağışının aralıkla devam etmesi beklenirken, Van Büyükşehir Belediyesi, 600 personel ve 300 iş makinasıyla karla mücadele ediyor.

“VAN’DA 3 İLÇEDE OKULLAR TATİL EDİLDİ”

Van'da da dün sabah saatlerinde itibaren aralıklarla devam eden kar yağışı kenti adeta beyaza bürüdü. Van Valiliği, İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki okulların bugün için tatil edildiğini duyurdu. Taşıma dışı kapsamında kalan öğrenciler ise kar yağışının altında okula gitti.

"UÇAKLAR RÖTAR YAPTI"

Van'da kar yağışı uçak seferlerini de olumsuz etkiledi. Van'dan İstanbul, Ankara ve Antalya'ya planlanan uçak seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle rötarlı gerçekleşti.  Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), Van Ferit Melen Havalimanı’daki karla mücadele çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. DHMİ’den yapılan açıklamaya göre 26 uzman personelden oluşan karla mücadele ekibinin 6 ileri teknolojik araçla 7/24 hizmet verdiğine vurgu yapıldı.

Konuya ilişkin DHMİ açıklamasında, “Van Ferit Melen Havalimanı’mızda; 26 uzman personelden oluşan karla mücadele ekibimiz, 6 ileri teknolojik araç 36,50 ton de-icing (buz önleyici/çözücü) sıvı malzeme ile kar temizleme ve buzlanmaya karşı 7/24 görev başında” denildi.

VAN’DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Van’da havanın aralıklarla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma, don, sis ve pus hadisesinin görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

VAN °C, 0°C - Parçalı ve çok bulutlu ve kar yağışlı

DON VE BUZLANMA UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim