Van’da günlerdir etkisini sürdüren soğuk hava, gece itibariyle yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışıyla birlikte cadde ve sokaklar beyaza bürünürken, güne karla uyanan vatandaşlar ilk olarak araçlarını temizledi. Kar yağışının bölge için önemli olduğunu dile getiren vatandaşlar, yıl boyunca kentte kuraklığın hakim olduğunu söyledi. Vatandaşlar, kar yağışının başta tarıma ve suları çekilen Van Gölü’ne fayda sağlayacağını kaydetti.

KARASU ÇAYI DONDU

Özalp’ta soğuk havadan dolayı Karasu Çayının donmasına neden oldu. Doğu Anadolu'da etkili olan soğuk hava sebebiyle Özalp ilçesi sınırları içerisinde bulunan Karasu Çayı dondu. Bu yıl kar yağışının az olması ile birlikte, ilçede etkili olan soğuk hava birçok dere ile Karasu Çayının donmasına neden olurken, donan menderesler güzel görüntüler oluşturdu.

METEOROLOJİ KAR YAĞIŞI UYARISINDA BULUNDU

Meteoroloji tarafından yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Havanın Van’ın merkez (İpekyolu, Tuşba) ve kuzey ilçelerinde (Erciş, Çaldıran, Muradiye, Özalp) öğlen saatlerinden sonra aralıklı hafif kar ve karla karışık yağmurlu olacağı ve Malatya’nın güney kesimleri aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacak. Sabah ve gece saatlerinde yağışların etkili olduğu illerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus beklendiğinden ulaşımda aksamlar, buzlanma, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

Editör: TE Bilisim