ŞEHRİVAN HABER - Van Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan atamalar sonrası beş daire başkanlığında değişiklikler oldu. Bu isimler arasında tecrübeli isim Yusuf Coşar da yer aldı

Uzun yıllardır belediyede farklı görevlerde başarılı çalışmalar yapan ve son olarak BELVAN Genel Müdürü olarak başarılı bir dönem geçiren Yusuf Coşar, yeni yapılan görevlendirmeler neticesinde Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Zabıta Daire Başkanı olarak atandı. Geçmişte sorun yaşanan ve aksaklıkların olduğu birimlerde ve görevlerde sorunların tespiti, çözüme kavuşturulması gibi konularda dikkat çeken ve yenilikçi uygulamaları ile bilinen Coşar, bir kez daha önemli bir birimde görev almış oldu. Geçmişte de görev yaptığı tüm kademelerde başarılara imza atarak tüm kesimlerin takdirini kazanan Coşar’ın yeni görevlendirilmesi memnuniyet ile karşılandı.

Yusuf COŞAR KİMDİR?

1965 yılında Van’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. 1983 yılında Van Belediyesi’nde göreve başladı. Muhasebe Müdürlüğü’nde muhasebe ve tahakkuk personelliği ve birçok ihale komisyon üyeliği yaptı. Özel Kalem Müdürlüğü, Otogar İşletme Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Ulaşım-Trafik Müdürlüğü gibi idari yöneticilik görevlerinde bulundu. Temizlik İşleri Müdürlüğü görevinde iken Çevre Bakanlığı bünyesinde Van’ın ilk ÇED raporunu düzenledi ve ayrıca Katı Atık düzenleme ve depolama projesini hazırladı.

İLKLERİ YAPAN İSİM OLDU...

Van’da ilk çöp poşetleme sisteminin uygulanması, sahil temizliği, dere yataklarının temizliği ve ızgara bendlerinin yapılması gibi hizmetler ilk kez müdürlüğü döneminde oluşturduğu projelerle hayata geçirildi. Ulaşım-Trafik Müdürlüğü esnasında yaptığı çalışmalar ile “S, H” gibi plakaların Van’da ilk kez uygulanmasını başlattı. 2018-2019 yıllarında Ön Mali Kontrollüğü görevinde iken Van Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Belvan Ulaşım Ltdi. Şirketi Genel Müdürü olarak atandı. Son yapılan Aralık 2022 ataması ile de Zabıta Dairesi Başkanı olarak göreve başladı. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim