Van'ın İpekyolu ilçesinde etkili olan kar yağışıyla birlikte harekete geçen büyükşehir belediyesi karla mücadele ekipleri, ilçeye bağlı Ortanca Grup Mahalle yolunda kar temizleme çalışması yaptı. Sabahın erken saatlerinde çalışmalarını başlatan Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, yer yer 20 santimetreye ulaşan karı temizledi. Grup yolunda bulunan Ortanca, Köşebaşı, Beşçatak, Gövelek, Arıtoprak ve bağlı mezra yolları temizlenerek ulaşıma açıldı. Karla mücadele hazırlıklarını tamamlayan Van Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yaklaşık 600 personel ve 300 iş makinesiyle karla mücadele çalışması yürütecek. Yapılan çalışma ile 13 ilçede kapalı mahalle ve mezra yolu kalmadı.

“YOLU KAPANAN 6 MAHALLE VE 2 MEZRA YOLU AÇILDI”

Kar yağışı ile birlikte İpekyolu ilçesine bağlı Ortanca grubunda 6 mahalle ve 2 mezranın yolu ekiplerin çalışmasıyla açıldı. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri, her iki güzergâhta iş makineleriyle karla mücadele çalışması başlatırken, Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri ise şehir merkezi ile kapalı olan mahalle yollarını açma çalışmalarını sürdürdü.

VAN’DA ŞEHİR MERKEZİNE YILIN İLK KARI DÜŞTÜ

Van-Hakkâri karayolu üzerinde bulunan 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile aynı güzergahtaki 2 bin 730 rakımlı Güzellere Geçidi'nde kar yağışı ve sis sürücülere zor anlar yaşattı. Kentte dünden bu yana devam eden sağanak ve yüksek kesimlerde etkili olan kar, zaman zaman sürücülere zor anlar yaşattı.

GÜZELDERE GEÇİDİ’NDE KAR VE SİS ETKİLİ OLDU

Araç trafiğinin yoğun olduğu Van-Hakkari karayolundaki 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile aynı güzergahta bulunan 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi’nde de görüş mesafesi zaman zaman 5 metreye kadar düştü. Sürücüler, yolda kontrollü olarak ilerledi. Hava sıcaklığının hissedilir derecede düştüğü kentte, Van’ın yüksek kesimleri de beyaza büründü. Van'ın doğusunda bulunan 3 bin 200 rakımlı Erek Dağı, Gevaş ilçesi sınırları içerisinde bulunan 3 bin 550 rakımlı Artos Dağı ve Van-Bahçesaray yolu üzerinde bulunan ve 3 bin rakımlı Karapet Geçidi beyaza büründü.

MURADİYE'DE KAR YAĞIŞI

Van’ın Muradiye ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe beyaza büründü. Hava sıcaklığının 1 derece olarak ölçüldüğü Muradiye’de, gece başlayan kar yağışı sabaha doğru etkisini kaybetti. Karın yağışını sevinçle karşılayan Lokman Şener, “Muradiye’de çalışıyorum. Bugün Muradiye’ye mevsimin ilk karı yağdı. Bunu sevinçle karşıladık. İnşallah ülkemizde var olan bu kuraklık son bulur” dedi. Kar yağışının toprak için bereket olduğunu belirten Murat Yiğit ise “Malatyalıyım, sabah gözümüzü açtığımızda Muradiye’ye mevsimin ilk karının yağdığını fark ettik. Baya bir sevinçle karşıladık. Umarım yağışlar güzel bir şekilde devam eder” ifadelerini kullandı

Editör: TE Bilisim