CHP’de milletvekili aday adayı olmak isteyen parti yöneticilerinin istifaları sona erdi. Van’da da CHP Van Başkan Yardımcısı Selçuk Coşkun, milletvekili aday adayı olmak için geçtiğimiz günlerde istifa etmişti. Coşkun, bugün saat 14:00’de CHP Van İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek milletvekili aday adaylığını resmen açıkladı. 

Basın toplantısına çok sayıda partili ve gazeteci katılırken, basın toplantısının bitiminde Gazetemiz Muhabiri Fatma Polatcan, Selçuk Coşkun’a 3 soru yönlendirdi. 
Birinci soru; Van’dan milletvekili çıkaracak mısınız? 
İkinci soru; sahada halkın size duruşu nasıl? 
Üçüncü soru ise; Kürt sorunuza bakışınız nasıl? 

Coşkun, muhabirimizin sorduğu soruları cevapladıktan sonra basın toplantısı bitmiştir. Toplantının bitiminde CHP’li siyasetçi muhabirimize soruyu neden sorduğunu, bunu kasti olarak yaptığını dile getirmiştir. Muhabirimiz, kendisinin gazeteci olduğunu, sorularında hakaret veya hedef gösterme olmadığını ve soru sorma hakkının olduğunu söylemiştir. Bunun üzerine CHP’li başka bir siyasetçi kendisine herkesin içinde parmak sallayarak, “Sen PKK’lı mısın? Kasti mi sordun bu soruyu” diyerek kendisini hedef göstermiş ve üzerine yürümüştür. Muhabirimiz sağ duyulu olmasına rağmen CHP’li siyasetçi sesini yükseltmeye ve muhabirimizi hedef göstermeye devam etmiştir. Bunun üzerine orada bulunan gazeteciler, siyasetçinin haksız olduğunu ve muhabirimizi hedef gösterdiğini söylemiştir. Tartışmanın ardından muhabirimiz il başkanlığından ayrılırken, CHP’li siyasetçi kendisinden özür dilememiştir. 

Gazetemiz olarak siyasetçiyi kınıyor ve durumu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.

Editör: TE Bilisim