Van Fırıncılar Odası Başkanlığından yapılan açıklamada zammın sebebi, Asgari ücret ve artan maliyetler karşısında son aylarda arka arkaya yaşanan fiyat artışlarından dolayı ekmeğe zam yapıldığını duyurdu. Van’da uygulanacak, Zamlı ekmek fiyatları Van Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge ve Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanı Sabri Işık'ın imzası ile yürürlüğe girdi.

Van Lokantacılar ve Fırıncılar Odası Başkanlığından yapılan açıklamada, "Şuan itibarıyla Türkiye’nin en ucuz ekmeğini Van esnafı satıyor. Çoğu illerde aylardır 200 ve 210 gram ekmek 4 TL’ye satılmaktadır. 200 pide ekmeği ve 210 gram ekmek 5 TL’ye satıldığını ve geriye kalan çoğu ilde 5 TL için talepte bulunmuştur."

ASGARİ ÜCRET ARTIŞI MALİYETLERİ ARTTIRDI

Açıklamanın devamında, "Elektrik, doğalgaz faturaları esnafımızın belini bükmüştür. Bunun yanında kiraların yükselmesi, asgari ücretin 8500 TL olması, örneğin 120 TL olan mayanın 370 TL olması ve ekmek üretimindeki 20'ye yakın gider kaleminin her gün artması ekmek maliyetini artırmaktadır. Anayasada belirtildiği gibi Esnafı koruyup, kollayıcı tedbirlerin bir an önce alınması gerekir. Bu gerek un, maya gerekse doğalgaz, elektrik gibi giderlerin esnaf için daha ucuz hale getirilmesi gerekmektedir. Van esnafının daha fazla fedakarlık yapacak gücü kalmamıştır. Bu fiyat talebinde bulunulurken her zaman olduğu gibi yine vatandaşımız düşünülerek bulunduk ve bulunmaya da devam edeceğiz.

Bugün itibariyle zamlı ekmek fiyatları şu şekildedir;

210 gram somun ekmek 4 TL

200 gram pide ekmek 4 TL olmuştur.

Editör: TE Bilisim