Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Türkiye genelinde 300 gramlık pide fiyatı 10 TL olacağını açıklamıştı. Van'daki fırıncı esnafları arasında yapılan istişarenin ortak kararı sonucu Van'da 320 gr Ramazan Pidesinin bu yıl ki fiyatı 9 TL olarak belirlendi. Van Fırıncılar Federasyonundan yapılan açıklamada, Van'da satılacak Ramazan Pidesinin fiyatını 9 Türk Lirası olarak belirlendiğini duyurdu.

320 GR RAMAZAN PİDESİ 9 TL’YE İNDİRİLDİ

Van Fırıncılar Federasyonundan yapılan açıklamada, "Türkiye fırıncılar federasyonu Türkiye genelinde 320 gr pide fiyatının azami 10 TL olarak açıklamıştır. Van fırıncı esnafı olarak yaptığımız istişarelerden sonra 320 gr ramazan pidesinin 9 TL olarak belirlenmiş bulunmaktayız. Yapmış olduğumuz toplantılar sonucu maliyetlerinin artmasına rağmen Van lokantacılar, fırıncılar, tatlıcılar, pastaneciler ve kasaplar odası olarak 320 gr ramazan pidesinin vatandaşlarımız düşünerek ramazan pidesinin daha da uygun fiyata satılmasına karar verilmiştir.

VAN KIYMA 140 TL, KUŞBAŞI ET 150 TL OLARAK AÇIKLANDI

Et ve süt kurumu Ramazan öncesi et fiyatlarına ilişkin yaptığı açıklamada tarım kredi marketlerinin 1 kg kıymanın 140 TL, 1 kg kuşbaşının 150 olacağını açıklamıştır. Bu girişimin bu şekilde çözüm olmayacağı düşünüyoruz Şuanda et fiyatlarını tavan yaptığı bu günlerde birde şap hastalığının ortaya çıkması hem esnafımızı hem de vatandaşımızı perişan etmiştir. Memleketimizde yetiştirici hayvanlarını satmak için iki bayramı beklemektedir. Ama bu hastalığın çıkması ve kesimlere gelen yasaklar sonucu sıkıntılar hem esnafı hem vatandaşı hem de yetiştiriciye büyük bir darbe vurmuştur. Et ve süt kurumu acilen et konusunda uygun fiyata vergi levhası olan esnaflarımıza çare bulması gerekmektedir. Bu konularda kurumlarımızın esnafı göz ardı etmemesi ve piyasanın korunması için öncelikle esnaflara yardımcı olmalıdır. Bu vesileyle; Van Lokantacılar, fırıncılar, tatlıcılar, pastaneciler ve kasaplar odası olarak Ramazan-1 şerifini; Ülkemiz, milletimiz İslam alemi ve tüm insanlığa birlik beraberliğine vesile olmasını ve tüm esnafımıza bereketli olmasını temenni eder. Hayırlı ramazanlar dileriz." Denildi.

EKMEĞE ZAM YOK

BIST 100 endeksi günü düşüşle tamamladı! BIST 100 endeksi günü düşüşle tamamladı!

Pidenin fiyatı netleşirken, ekmeğe bir zam beklenmediği aktarıldı. Ekmek ise şu anda 5 TL'den satılıyor.

Editör: TE Bilisim