ŞEHRİVAN HABER: Van-Hakkari Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası 14 Mart Tıp Bayramı’na ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Odalar İş Merkezi önünde gerçekleşen basın açıklamasını Van-Hakkari Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Ahmet Koç, Tıp Haftası nedeniyle düzenlenmesi planlanan etkinliklerin iptal edildiği dile getirildi. 

“TÜRKİYE'DE BİR YILDA 450 MİLYONDAN FAZLA HASTANIN SAĞLIK KURULUŞLARINA BAŞVURDUĞUNU GÖRMEKTEYİZ”

Koç, yılda 450 milyondan fazla hastanın sağlık kuruluşlarına başvurduğunu dile getirerek, “Türkiye'de bir yılda 450 milyondan fazla hastanın sağlık kuruluşlarına başvurduğunu, aşağı yukarı Türkiye nüfusunun 6 katı kadar hastanın sağlık kuruluşlarına başvurduğunu görmekteyiz. Bütün bu yoğun çalışma altında maalesef sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını alamadığını görmekteyiz. Tüm sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını aldığı güvenli çalışma ortamlarının oluşması en büyük temennimizdir” dedi.

KOÇ: 14 MART TIP HAFTASI İÇERİSİNDE YAPILAN SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZİ TAMAMEN İPTAL ETTİK

Asrın felaketi olarak nitelenen depremlerden dolayı 14 Mart Tıp Haftası içerisinde düzenlenen etkinliklerin iptal edildiğini belirten Koç, “Bu yıl büyük bir deprem felaketi ile karşı karşıya gelmiş bulunmamız nedeniyle 14 Mart Tıp Haftası içerisinde yapılan sosyal etkinliklerimizi tamamen iptal etmiş, ülkemizin büyük bir bölümünü içine alan deprem felaketinde nasıl yardımcı olacağımız o bölgeye nasıl sağlık alanında yardımları da bulunacağımız üzerinde yoğunlaşmış bulunmaktayız” diye aktardı.

“DEPREM BÖLGESİNDE SAĞLIK HİZMETİ SUNMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Koç, “Bu çerçevede Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odaları ve Sağlık Emekçileri Sendikası olarak Türkiye'nin dört bir yanında deprem bölgesine ve orada çalışan deprem sırasında aynı zamanda kendileri de depremzede olmuş olan sağlık çalışanlarının yerlerine giderek dönüşümlü bir şekilde meslektaşlarımızı oraya göndererek orada sağlık hizmeti sunmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

KOÇ: ON BİNLERCE İNSANIMIZIN ACISINI YÜREĞİMİZDE TAŞIYORUZ

Deprem bölgesindeki çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Koç, “Bizler Tabip Odaları ve Sendikalar olarak deprem bölgesindeki bütün şehirlerimizde sağlık çadırları açarak burada sağlık hizmeti uygulamaya ve bölgedeki oluşabilecek hastalıkların temiz suya kavuşmanın bulaşıcı hastalıkların önlenmesi için çalışmalar sürdürmekteyiz. On binlerce insanımızın acısını yüreğimizde taşıyoruz. Depremde yaşamını yitiren başta sağlık emekçileri olmak üzere yaşamını yitiren tüm insanlarımızın sevenlerine yakınlarına başsağlığı ve yararlılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

Togg'un en ucuz modeli T8X için tarih verildi! Togg'un en ucuz modeli T8X için tarih verildi!
Editör: TE Bilisim