Van İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 4. toplantısı Vali Yardımcısı Murat Yayabaşı başkanlığında Van Valiliği Alipaşa Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Murat Yayabaşı Van’da istihdamın arttırılmasına yönelik çalışmalarından dolayı İŞKUR ve paydaş kuruluşlara ve istihdamda emeği geçen herkese teşekkür etti. Toplantı daha sonra Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hidayet Kişi’nin 2022 yılının 3. çeyreğine kadar gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi vermesiyle devam etti. Eğitim planına istinaden yapılan faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda, istihdam istatistikleri ve gerçekleştirilen faaliyetler hakkında İş ve Meslek Danışmanı Meryem Akarmut kurula sunum yaptı.

Van Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Nesim Eren, çocuk işçiliği ve şiddet mağduru kadınlar hakkında kurula sunum yaptı. Ayrıca Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Temsilcisi Sosyal Çalışmacı Cihan Çelik, çocuk işçiliğiyle ilgili kurulan Mobil Uygulamalar hakkında kurula bilgi verdi. İl Emniyet Müdürlüğünde Komiser Ali Kılıç yaptıkları çalışmalar hakkında kurula bilgi verdi.

Toplantı son olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcilerinden Şube Müdürü Mehmet Nuri Elçi’nin, 2022-2023 dönemlerinde okullarda açılacak ve kapanacak alan ile dallar hakkında kurula bilgi vermesiyle tamamlandı.

Editör: TE Bilisim