ŞEHRİVAN HABER: FATMA POLATCAN

Tartışmalı geçen ve iki kez tekrarlanan Van Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin ardından yeni yılın 3’üncü meclis toplantısında tartışma yaşandı. Yönetimin toplantıyı zoom uygulaması üzerinden olacağı kararından sonra bu duruma tepki gösteren Beyaz Listeden seçilen üyeler meclis toplantı salonuna geldi. Toplantıya Mavi Liste üyeleri katılmazken, bir önceki toplantıyı terk eden meclis başkanı Turan Avcı da meclis toplantında bulundu. Yönetimin aldığı kararı kabul etmediklerini dile getiren Beyaz Liste meclis üyeleri meclis toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi.

BEYAZ LİSTEDEN SEÇİLEN ÜYELERDEN TEPKİ…

Uzman isim açıkladı; Türk lirası güç kazanacak Uzman isim açıkladı; Türk lirası güç kazanacak

Açıklamayı yapan TÜRSAP Bölge Başkanı Cevdet Özgökçe, “Dün TSO meclis üyelerine bir mesaj attı. Olağanüstü bir toplantı yapmak istediklerini ama bunun zoom üzerinden olacağını belirttiler. Bizler de bugün 27 tane meclis üyesi burada toplanma kararı aldık. Sebebine gelince, ülkemizde ya da ilimizde bir salgın hastalık yok, sokağa çıkma yasağı yok. Zoom üzerinden neden toplantı yapılıyor? Bu ilin meclis üyelerinin tamamı bu ilde ikamet etmektedir. Olağanüstü toplantı da olsa bu meclis salonuna gelip kullanmamız gerektiğini düşündüğümüzden bizler bugün burada toplandık” dedi. 

“NEDEN ZOOM ÜZERİNDEN TOPLANTI YAPILIYOR”

Özgökçe, “Bir önceki meclis toplantımızda Meclis Başkanı Turan Avcı, başkanımız Zahir Kandaşoğlu meclis kürsüsüne gelip konuşmak istedi. Başkan daha cümlelerine başlar başlamaz ‘Beş dakikan var, mikrofonunu kapatacağım, uzatamazsın, konuşamazsın’ gibi söylemlerle Zahir Bey’in mikrofonunu kapattıktan sonra kendi mikrofonunu da kapatıp meclisi terk etti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin tüzüğünde aynen şunu der: “Meclis başkanı, meclis toplantılarına en son terk eden şahıstır, kişidir”. Meclis başkanı bir önceki toplantımızda ilk mecliste bunu terk eden arkadaşımızdır. Gerekçeli kararlarımızı biz bu yönetime sunduğumuzda yönetim, işlevsiz, basiretsiz bu toplantılarda bizleri kayda almadan, kendi geçmişteki yaptıkları usulsüzlükleri, haksızlıkları burada kendi oy çokluğuyla geçirip gününü geçirmenin hesabındadır” diye konuştu.

“2022 YILININ BÜTÇESİNİN ALTINA NEDEN İMZA ATALIM”

Özgökçe, “Ülkemiz yakın bir tarihte büyük bir yıkım yaşadı. Meclis Başkanı bize bir paylaşım yaptı. Biz Oda olarak deprem bölgesine yardım etmek istiyoruz dediler. Bizlerden para talep ettiler. Bizler de meclis üyeleri olarak Ticaret Odası’nın hesabına karınca kararınca para gönderdik. Son toplantıda bunun hesabını sorduğumuzda, ‘Siz bu paraları nereye harcadınız? Nereye gönderdiniz? Bunların bilgisini bize verin’ dediğimizde de maalesef meclis salonunu terk ettiler. Zahir Kandaşoğlu bu meclisin en yaşlı üyesi. Bizim kültürümüzde, örf adetimizde yaşa saygı olur. Zahir Bey bu kürsüye geldiğinde yaşına, geçmişine, bu Oda’ya verdiği emeğe saygı duyulmadan bu Oda’nın Meclis Başkanı mikrofonunu kapattı ve meclisi terk etti. Tüm gelir ve giderlerin hesabını sorduğumuzda bize bilgi verilmiyor. 2022 yılının bütçesinin altına neden imza atalım” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim