ŞEHRİVAN ÖZEL: HAKAN İZGİ-HAMİT KARAKUŞ

“Bilim Işığında Bir Dünya Üniversitesi” sloganıyla son yıllarda birçok alanda yükselişe geçen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 40’ıncı yılını geride bıraktı. 2022 yılının başında düzenlenen bir tören ile startı verilen ve yıl boyunca yüzlerce büyük etkinliğin gerçekleştiği Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 40 yaşına yakışır bir süreç geçirdi. Ulusal ve uluslararası anlamda da başarısını katlayan Van YYÜ’nün 40’ıncı yıl dönümü bir kapanış töreni ile taçlandırılırken, törende hem 40. Yıla özel etkinlikler gerçekleştirildi hem de özel ödüller ile üniversitenin başarılı üyeleri ödüllendirildi.

VAN YYÜ’NÜN 2023 HEDEFİ BÜYÜK!

Dolu dolu geçen bir yılın sonunda yapılan gecede üniversitede yapılan çalışmalar, hayata geçirilen projeler ve kazanılan akademik başarılar bir kez daha paylaşıldı. 40’ıncı yıl kapanış töreninde ve yeni yılın başlangıcında değerlendirmelerde bulunan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, “40. yılda tüm Van YYÜ ailesiyle ulaştığımız güzel başarılara ve hedeflerimize ‘41 kere maşallah’ diyerek, Cumhuriyetimizin 100. yılı ve Üniversitemizin de 41. yılı olan 2023 yılına çok daha büyük bir azimle Sayın Cumhurbaşkanımızın “Türkiye Yüzyılıˮ vizyonuna ve Cumhuriyetimizin yeni asrına yakışır “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Başarıˮ hedefiyle giriyoruz.” dedi.

40. YIL GÖRKEMLİ BİR GECE İLE SON BULDU

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin 2022 yılı başında startını verdiği 40’yıl Etkinlikleri yıl boyunca aralıksız sürdü. Yılın hemen başında gerçekleştirilen bir açılış töreni ile üniversitenin 40 yıl kutlamalarının startı verilirken kapanış töreni geçtiğimiz günlerde tamamlanmış oldu. 40 yıllık tarihinde ilk kez Vanlı bir rektörün görev aldığı ve üniversitenin ciddi başarılar kazandığı 2022 yılında üniversitede etkinlikler, sempozyumlar, kongreler, paneller, patentler ve daha nice başarılar ardı ardına geldi. Üniversite uluslararası hızlı bir şeklide sıra atlarken 40’ıncı yıl için düzenlenen kapanış töreninde rektör Şevli, 40’ıncı yıl ile ilgili başarılardan söz ettikten sonra bir yıllık değerlendirmeyi de paylaştı.

REKTÖR EVLİ: 40 YILLIK BİRİKİMİYLE VAN YYÜ GELECEĞİN ÜNİVERSİTELERİ ARASINA GİRİYOR

Gecede konuşan rektör Şevli, “1982 yılında kurulan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, sahip olduğu 40 yıllık bilgi birikimiyle, güçlü akademik kadrosuyla ve her geçen gün büyüyen nitelikli öğrenci kitlesiyle ‘geleceğin üniversiteleri’ arasında yer alarak adından söz ettirmeyi başarmaktadır. Köklü bir kurum olmanın getirdiği sorumlulukları; en iyi ve en doğru şekilde yerine getirmeyi bir görev addetmekteyiz. Görevimizi yerine getirirken bize destek veren, faaliyetlerimize katkı sağlayan tüm kurumlarımıza ve kent paydaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

YYÜ YOLUNA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

“Bizim tek gayemiz, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin, ülkemizin ve dünyanın köklü ve saygın üniversiteleri arasındaki konumumuzu daha iyi bir noktaya getirmektir. Bu da ancak akademik ve idari personellerimizle tüm dikkatimizi ve çabamızı aynı hedefe yöneltmekle mümkündür. ‘Bilimin Işığında Bir Dünya Üniversitesi’ olmaya emin adımlarla her gün biraz daha yaklaşmanın sevincini ve gururunu yaşıyoruz. 40. yılını tamamladığımız Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin; bu dönüm noktasını çok güzel ve verimli geçirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadığımızı ifade etmek isterim. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, bütün birimlerini yönetimsel ve akademik işleyişini sağlam bir zemine oturtma; şehrinin ve bölgesinin kültürel, sanatsal ve tarihi değerlerine sahip çıkma; bilimde söz sahibi, girişimcilikte öncü, eğitim ve sağlık alanında bilimsel mükemmelliyetçi, sanata ilgili, topluma duyarlı bir kurum anlayışıyla ‘insana ve insanlığa hizmet’ etmeye ilk günkü şevkle devam edecektir.”

40 YILA KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR

Öte yandan itibariyle de 2023 yılı ile ilgili de üniversitenin vizyonunu ortaya koyan bir açıklama yapan rektör Şevli, 41’inci yıl için hedef büyütüp Cumhuriyet’in de 100’üncü yılına vurgu yapan ciddi hedeflerden söz etti. Şevli, “Geride bıraktığımız 40. yılımızın dolu dolu bir yıl olmasında emeği geçen başta 40. Yıl Etkinlikleri Üst Komisyon’daki hocalarıma, faaliyetlerde yer alarak katkı sunan tüm birim amirlerine, Üniversitemize gösterdikleri ilgi ve uyumla birlikte desteklerini esirgemeyen kent paydaşlarımıza, bilgi ve deneyimini üniversitemizin yararı ve gelişimine odaklayan, kalite standartlarımızın istikrarlı bir şekilde sürmesine gayret gösteren tüm akademik ve idari personelimize ve geleceğimizin teminati çok değerli öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi.

HEDEF 100. YILDA 100 BÜYÜK BAŞARI

Şevli 100’üncü yıl hedefi ile ilgili olarak ise; “40. yılda tüm Van YYÜ ailesiyle ulaştığımız güzel başarılara ve hedeflerimize “41 kere maşallahˮ diyerek, Cumhuriyetimizin 100. yılı ve Üniversitemizin de 41. yılı olan 2023 yılına çok daha büyük bir azimle Sayın Cumhurbaşkanımızın “Türkiye Yüzyılıˮ vizyonuna ve Cumhuriyetimizin yeni asrına yakışır “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Başarıˮ hedefiyle giriyoruz. 2023 yılının, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ailesi, ülkemiz ve tüm dünya için; başarı, sağlık, huzur dolu bir yıl olmasını diliyor, hayırlara vesile olması temennilerinde bulunuyorum. Tüm öğrencilerimize final sınavlarında başarılar diliyorum. Tüm iyi dileklerimle, esenlikle kalınız. Hepinizi; sevgi, saygı ve hürmetle selamlıyorum.ˮ şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim