ŞEHRİVAN HABER: ORHAN SAĞLAM-MEHMET ALİ EKİNCİ

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin (CBİKO) “Yetenek Her Yerde” sloganıyla başlatmış olduğu Bölgesel Kariyer Fuarlarından Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF), Van’da da düzenlenecek. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı ve bölgedeki üniversitelerin paydaşlığında 13-14 Mart 2023 tarihlerinde yapılacak olan fuarın lansman toplantısı Cengiz Andinç Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Mülakat ortamlarının yanı sıra çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, panellere, atölye çalışmalarına, eğitimlere, simülasyon programlarına ve firmaların insan kaynakları yöneticileri ile söyleşilere de yer verilen fuar, tüm üniversiteleri bölgesel olarak buluşturarak gençlerin istihdamı ve kariyer yönelimine katkı sağlamayı hedefliyor.

VAN YYÜ FUARA SIKI HAZIRLANIYOR

Fuar öncesi Van’da hazırlıklar ciddi bir şekilde sürdürülürken toplantı lansmanına bölgedeki üniversite rektörleri de katılım sağladı. Van YYÜ’nün ev sahipliği yaptığı buluşmaya Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabit Erşahin, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tekin Şahin, Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferit İzgi, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ulaş Çaydaş, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ve çok sayıda akademisyen katıldı.

DAKAF FUARININ LANSMAN TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ!

Toplantıda konuşan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, “Üniversitemiz ev sahipliğinde 13-14 Mart 2023 tarihlerinde Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan 6 üniversitenin işbirliği ile gerçekleştirilecek Doğu Anadolu Kariyer Fuarı (DAKAF’23) bölgesel lansman toplantısına hepiniz hoş geldiniz. 2019 yılından beri Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda ‘Yetenek Her Yerde’ sloganıyla gerçekleştirilen Bölgesel Kariyer Fuarlarından 2023 Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’nın (DAKAF’23) 13-14 Mart 2023 tarihlerinde Bitlis Eren Üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Muş Alpaslan Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve Şırnak Üniversitelerin iş birliği ile Üniversitemiz ev sahipliğinde yapılması planlanmaktadır. Dedi.

AMAÇ İSTİHDAM SAĞLAMAK…

Şevli, “Bölgenin en büyük ve en geniş insan kaynakları etkinliği olma özelliğine sahip Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’na ev sahipliği yapmaktan, Bölge üniversitelerimizi ağırlamaktan son derece memnun olduğumuzu ifade etmek isterim. Söz konusu Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’yla (DAKAF’23) bölge üniversitelerinin öğrencileri ve gençlerine istihdam olanakları sunularak, kamu, özel sektör kurum ve kuruluşları ile Bölge Sivil Toplum Kuruluşlarının bir araya getirilmesi amaçlanmaktadır. DAKAF 2023’de; aynı zamanda gençlere yönelik eğitim ve atölye çalışmaları, öğrenci kulüpleri ile aktif etkileşimler, firma stantları ve işverenlerin mülakatlar yapılması gibi çeşitli etkinliklerin de yer alması hedeflenmektedir.” Şeklinde konuştu.

“YENİ UFUKLAR AÇMAK ÖNEMLİDİR”

Şevli, cümlelerini şöyle sürdürdü: “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak hem kendi öğrencilerimize hem de Vanlı öğrencilerimize, aslında bölgemizdeki tüm gençlere yarar sağlayacak ve farkındalık oluşturacak etkinliklere önem veriyoruz. Üniversite aidiyeti sadece akademik eğitim ile sınırlı değildir. Bu bilinçle ortaya koyduğumuz vizyon çerçevesinde Kariyer Geliştirme ve Araştırma Merkezimizle yoğun bir mesai harcıyoruz. Özellikle son yıllarda kariyer kavramı, kişilerin kimliklerini ve toplumdaki konumlarını inşa etmelerinde oldukça önemli hâle gelmiştir. İş alanlarının, kişilerin ilgi ve kabiliyetleri ile olan bağlantısı, kariyere sosyal bir anlam yüklemekte ve bu da gençlere psikolojik açıdan iş doyumuna erişilmesine katkı sağlamaktadır. Türkiye'mizin son yıllarda yakaladığı yetenek ve girişim başarısını sürdürmesinde gençlerimizde yeni ufuklar açmanın oldukça önemli ve gerekli de olduğu kanaatindeyim”

ŞEVLİ’DEN PAYDAŞLARA TEŞEKKÜR…

Şevli, son olarak şunları söyledi: “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak üzerimize düşen bu görevin bilincinde ve sorumluluklarımızın farkındayız. DAKAF 2023 ile öğrencilerimizi, gençlerimi, şehrimizin ve bölgemizin özel ve kamu sektörlerini bir araya getirerek nitelikli iş gücü olan eğitimli bireylerin, bölge ve ülkemiz ekonomisine kazandırılması hedefini taşımaktayız. DAKAF’23 için yoğun bir mesai harcayan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Kayri Hocama ve ekibine, şahsım ve Üniversitemiz adına teşekkür ediyorum. İşbirliği içerisinde bulunduğumuz Bitlis Eren Üniversitesi, Hakkâri Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi, Muş Alpaslan Üniversitesi, Siirt Üniversitesi ve Şırnak Üniversitelerinin Rektörlerine, Kariyer Geliştirme Merkezi Müdürlerine ve gıyabında tüm çalışma ekiplerine de işbirlikleri ve gösterdikleri ilgi için teşekkür ediyor tekrar hoş geldiniz diyorum. Lansman toplantısının verimli geçmesi dileklerimle ve 13 Mart DAKAF 2023’te tekrar görüşmek üzere, hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum”

PEKİŞ: FUARININ VAN’DA YAPILMASI ÇOK ANLAMLIDIR

Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, “Bu fuarın merkezinde öğrenciler var. 10 milyona yakın bir bölgede düzenlenen bu fuar çok önemlidir. Özel sektör, kamu kurumlarımızın, hocaların ve öğrencilerin olduğu böyle bir etkinlik ciddi bir önem arz ediyor. Yapılacak olan iş alanlarımızı ortaya çıkaracağız. Kariyer ofislerinin en temel mantığı bu işi yapabilecek olan elemanları bir araya getirmektir. Daha önce Diyarbakır’daki kariyer ofisine katılım sağlamıştık ve bizim için verimli geçmişti. Ancak bu bölgenin hem sosyolojik hem de ekonomik olarak merkezi Van’dır. Özellik böyle bir fuarının Van’da yapılması çok anlamlıdır. Bu fuar sadece okuyan öğrencilere yönelik yapılmıyor, bu üniversitelerde mezun olan öğrencileri de kapsıyor. Aynı zamanda bu coğrafyanın tanıtımı içinde çok önemlidir.” Şeklinde konuştu.

İZGİ: HER ÜNİVERSİTE ÜSTÜNE DÜŞEN GÖREVİ YAPMALI”

Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferit İzgi, “Bu etkinliğin bir paydaşı olmaktan mutluluk duyuyorum ve üzerimize düşen ne varsa da yapmakta hazırız. Türkiye’nin bir göstergesi olan bu etkinlik bizim içinde çok önemlidir. Son dönemlerde ülkemiz her alanda olduğu gibi istihdam ve kariyer alanında da önemli adımlar atıyor. Bölge üniversitelerinin misyonu burada çok önemli. Her üniversite üstüne düşen görevi yapmalı.” Dedi.

ERŞAHİN: 400 CİVARINDA ÖĞRENCİ İLE KATILMAYI PLANLIYORUZ

Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabit Erşahin, “Öğrenci sayımız yaklaşık 15 bin civarında. Bu fuara yaklaşık 400 civarında öğrenci ile katılmayı planlıyoruz. Çok iyi çalışan bir kariyer merkezimiz var. Yaklaşık 15-20 sektör ve firma ile katılacağız. Uzman arkadaşlar burada sürekli arkadaşlarımıza yardımcı olacaktır. Bu süreç çok önemlidir. Avrupa’daki ülkelerde bu iş çok ciddi bir şekilde yürütülüyor.” Diye ekledi.

Editör: TE Bilisim