Depremzedeler için Özalp ilçesinde başlatılan yardım kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kaymakamlık ve Belediye tarafından temin edilen elektrikli soba, kullanılmamış kıyafet, battaniye, gıda ve kişisel hijyen malzemelerinin ağırlıkta olduğu malzemeler, gece saatlerinde kar yağışı altında yardım tırına yüklendi.

Kaymakamlık ve Belediye tarafından hazırlanan yardım kolileri gece saatlerinde kar yağışı altında İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Emin Nasır’ın öncülüğünde belediye personelleri yardımları 4 tıra yükleyerek dualar eşliğinde Malatya’ya uğurlandı.

Yarın ise ilçe sakinlerinde gelen yardım malzemeleri kolilenerek deprem bölgesine tırlarla gönderilecek.


  


Malzemelerin hazırlanma çalışmalarına destek veren İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Emin Nasır, yaptığı açıklamada, depremin ardından ülkede 85 milyon insanın tek yürek olduğunu söyledi.

Gece saatlerinde kar yağışı altında malzemelerin toplandığı alanda seferber olan kaymakamlık ve belediye personelleriyle bir araya geldiklerini belirten Nasır, şunları aktardı:

"Isıtıcısından battaniyesine, kuru gıdadan yaş gıdaya, hijyen malzemeleri, bebek maması, biberon, emzik, ekmek gibi ürünler ayıklandı. Kolileme işlemlerini görevliler tarafından canla başla yapıyorlar. Belediye olarak iş makineleri ve kamyonlarımızı felaketin yaşandığı Malatya iline gönderdik. Depremzede vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hazırlanan yardım kamyonlarından ilki gece saatlerinde Özalp ilçemizden yola çıkmıştır. Rabb'im vefat edenlere rahmet etsin, yaralılara da acil şifalar nasip etsin. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Editör: TE Bilisim