ŞEHRİVAN HABER

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve birçok ilde büyük yıkıma yol açan depremlerin ardından yaraların sarılması için seferberlik başlatıldı. Ülkede herkes deprem bölgesi için kenetlenirken, 2011 yılında yaşanan depremle yıkılan Van da depremin ilk gününden bu yana depremzedeler için seferber oldu. Asrın felaketi olarak nitelenen depremlerin ardından bölgede yaşayan vatandaşlar farklı illere yerleşirken, Van’a gelen depremzede çocuklar için de etkinlikler yapılmaya devam ediyor. Depremin izinin silinmesi için Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor. Bu sayede çocuklar eğlenirken, depremi biraz da olsa unutmuş oluyor.

YSK duyurdu! Pazar günkü seçim iptal edilirse ne olacak? YSK duyurdu! Pazar günkü seçim iptal edilirse ne olacak?

VAN’A GELEN DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN ETKİNLİKLER DÜZENLENİYOR

Bu kapsamda 22 Şubat’ta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Van Devlet Tiyatrosu'nda Van'da misafir edilen depremzede çocukların yaşadıklarını unutturmak, yüzlerini güldürebilmek, onlara moral olmak amacıyla dans, müzik, yaratıcı drama, kukla, Hacivat ile Karagöz etkinliği düzenlendi. 23 Şubat’ta Van Valiliği öncülüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizasyonunda, Van Büyükşehir Belediyesi ve Van Devlet Tiyatrosu destekleriyle çocuklar tiyatro oyunu izledi. 24 Şubat’ta depremzede çocuklar için Van AVM Paribu Cineverse Sinemasında Rafadan Tayfa animasyon film gösterimi yapıldı. 1 Mart’ta depremden etkilenen çocuklar için Planetaryum ve Bilim Merkezi Gezisi düzenlendi. 2 Mart’ta depremzede çocuklar için Van Müzesi gezisi düzenlendi, boyama etkinliği yapıldı.

ÇOCUKLAR DEPREMİN ETKİSİNİ BİRAZ DA OLSA UNUTMUŞ OLUYOR

Yine 2 Mart’ta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda ve Van Büyükşehir Belediyesi ile Edremit Belediyesi’nin katkılarıyla depremzede çocuklar, ebeveynleri ile birlikte Edremit Belediyesine ait Planetaryum ve Gökyüzü Gözlem Merkezi’ni gezdi. 3 Mart’ta İl Halk Kütüphanesi’nde Çocuklar İçin Masal Saati etkinliği düzenlendi. 16 Mart’ta Van'daki Çitören Mahallesi'ndeki Abdulhakim Arvasi Dini İhtisas Merkezi'nde misafir edilen çocuklar, Edremit ilçesindeki Olimpik Binicilik Tesislerine getirilerek eğitmenler eşliğinde ata bindi, eğlenceli anlar yaşadı.

USLU: VAN DEPREMZEDELERE KUCAK AÇTI

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, “Ülkemiz 6 Şubat’ta 81 ili sarsan büyük bir doğal afet yaşadı. Ülkemizin bu tür sıkıntılarla maruz kalmaması için duacıyız. Bundan sonra neler yapılabilir nasıl destek verebilir üzerine çalışmalıyız. Van, depremzedelere kucak açan iller arasında geliyor. 2011 yılından yaşamış olduğumuz depremle birlikte hem o acı tecrübeyi elde etmemiz hem de o sıkıntıların üstesinden nasıl geleceğimizi daha hızlı kararlar almamız yönünden kentimiz bu anlamda biraz daha ön planda oluyor. Bu bağlamda ilimize gelen depremzedeleri Valimiz Ozan Balcı’nın talebiyle konaklama sektöründe barındırdık. Misafirhanemizde, Öğretmenevimizde, KYK yurtlarında geniş bir ölçüde gelen misafirlerin mağdur olmaması için gerekli tedbirleri aldık. Van’a gelen hiçbir depremzede konaklama noktasında bir sıkıntı yaşamadı” diye konuştu.

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KENTTEKİ ÇOCUKLARLA BİR ARAYA GETİRİLİYOR

Uslu, “İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak Vali Bey’le yapılan görüşmede depremden etkilenen psikolojik travma yaşayan o anı unutmaları için ilimize gelen çocuklarımız için neler yapabileceğimizi, çocukların ruh halini nasıl daha iyi bir noktaya getirebileceğimizi düşündük. Özelikle sinema, müze gezileri kütüphane, tiyatro gibi etkinliklerle çocuklarımızın içinde bulunmuş oldukları psikolojik travmaları bir nebzede olsa gidermek adına bu tür sosyal etkinlikler yaptık. Burada sadece depremzede çocuklar için değil ilimizde yaşayan çocuklarımızla da depremden etkilenen çocukların kaynaşması, birlikteliğin sağlanması daha iyi bir arkadaş ortamının sağlamaları açısından bu tür sosyal aktivitelerle aynı masada buluşturuyoruz” ifadelerini kullandı.

“DEPREMZEDE ÇOCUKLARIN YÜREĞİNE DOKUNMAK İSTİYORUZ”

Uslu, “Dertlerini sorunlarını paylaşıyorlar. Depremzedeler içinde bulundukları tramvayı belki bir nebzede olsa atlatabilirler. Buradaki amacımız sadece depremzede çocuklarımızın değil Vanlı çocuklarında bu tür etkinliklerle daha iyi sağlıklı birleşebilecekleri, bir araya gelebilecekleri etkinlikler hazırlıyoruz. Bu etkinliklerle bütün depremzede çocukların yüreğine dokunmak istiyoruz. Bu mutluğun bütün paydaşları sardığını dile getirebilirim. İnşallah en kısa zamanda özelikle deprem bölgesinden gelip ilimizde ikametgâh eden çocuklarımızın içinde bulundukları tramvaydan kurtulup tekrar normal hayatlarına dönmeleri için bu tür sosyal aktivitelerin önemli olduğunu düşünüyorum” diye aktardı.

Editör: TE Bilisim