Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için 14 Mayıs tarihinin resmiyet kazanmasıyla birlikte siyasi partilerde yoğun bir hareketlilik başladı. Milletvekilliği için aday adaylığını açıklayanlara Cumhuriyet Halk Partisi’nden bir isim daha eklendi. Van'ın tanınan ailelerinden Tuncil ailesine mensup, Endüstri Mühendisi, iş insanı Cüneyit Tuncil, 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler öncesi Ankara 3. Bölge için milletvekilliği aday adaylığını açıkladı. Tuncil, CHP Genel Merkezini giderek resmi başvuruda bulundu.

"HEM ANKARA HALKINA HEM DE BURADAKİ HEMŞERİLERİMİZE HİZMET ETMEK İSTERİM"
Adaylık başvurusu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Tuncil, "Bir Vanlı olarak Ankara 3'üncü bölgeyi tercih etmemin en önemli sebeplerinden biri burada hatırı sayılır anlamda hemşerilerimizin varlığıdır. Gerek Vanlı hemşerilerimiz gerekse de bölgenin diğer illerinden vatandaşlarımızın varlığından burayı tercih ettim. Gönül isterdi ki kendi memleketimden başvuru yapayım. Ama yıllardır Ankara'da ikamet ediyor olmam, burada ticari faaliyetlerimi yürütüyor olmam hasebiyle Ankara'nın daha uygun olacağını düşündüm. Tabi Van'da da partimize emek veren, gönül veren çalışmalar yürüten partili arkadaşlarımıza da saygısızlık olmasını istemedim. Emek vermişler, Van'da öncelik onlarındır. Tabi nasip olur da aday olursam, seçilirsem hem Ankara halkına hem de buradaki hemşerilerimize hizmet etmek isterim. Yıllardır burada ticari faaliyet yürütüyorum. Tabiri caizse Ankara'nın ekmeğini yiyorum. Buraya olan borcumu da yine hizmet ederek ödemek isterim. Van'ın bir evladı, bir Van sevdalısı olarak da şehrimin sorunlarını da buradan daha rahat çözeceğime inanıyorum. Çünkü, Ankara merkezdir. Odak noktasıdır" dedi.

"FİKİRLERİME EN YAKIN GÖRDÜĞÜM PARTİ CHP'DİR"
Milletvekili aday adayı Tuncil, temel hak ve hürriyetlerle ilgili ülkenin içinde bulunduğu olumsuz tabloyu CHP'nin değiştireceğine inandığını belirterek, "CHP'yi seçmemdeki en önemli sebepler ülkedeki liyakat sorunu, adaletsizlik, yandaş olmayanın bir şey yapamadığı bir sistemin var olmasıdır. Mevcut hükümetin politikalarına karşı olmam ve tek adam rejmini desteklemiyor olmam yine benim burada bulunma sebebimdir. Tabi ideolijik olarak da fikirlerime en yakın gördüğüm parti Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Yaşanan hak, hukuk, ekonomi ile ilgili sorun ve problemleri CHP'nin çözeceğine inanıyorum. Bir endüstri mühendisi olarak da düşüncelerimin, projelerimin hatta bunların Avrupa ayağı ile olan ilişkilerinin gelişmesi ve gerçekleşmesi için CHP'ye ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Yani CHP'nin bu anlamda düşüncelerini, bakış açısını kendime çok yakın buluyorum. Tüm düşüncelerimi özgürce açıklayıp, bu düşüncülerim doğrultusunda yapacağım icraatları güzel bir şekilde neticelendirebileceğime inandığım için CHP'yi seçtim. CHP'nin kadın, çocuk, işçi ve emekçi haklarına olan yaklaşımı yine burada olmamın temel kriterlerinden biridir. Partinin bu anlamda düşüncesi ve tutumu da olumlu anlamda ortadadır. Hayırlısıyla başvurumuzu yaptık. İster Van'da olsun ister burada olsun bütün hemşerilerimin kıymetli desteğini ve dualarını bekliyorum. Herkese saygılar ve sevgiler" şeklinde konuştu. 

BIST 100 endeksi günü düşüşle tamamladı! BIST 100 endeksi günü düşüşle tamamladı!

CÜNEYİT TUNCİL KİMDİR?
Cüneyit Tuncil, 1985 yılında Van’ın Gürpınar ilçesine bağlı Gölardı Köyünde doğdu. Eğitim ve öğretim hayatına Van ilinde başlayan Tuncil, Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi (yüzde 100 İngilizce Endüstri Mühendisliği) bölümünü başarıyla tamamladı. Tuncil, ardından 2016 yılında Ankara’da kurucusu olduğu Assistem Mühendislik Mimarlık Danışmanlık Sanayi ve TİC. LTD. ŞTİ.'de çalışmalarını yürüttü. Mühendislik ve danışmanlık faaliyetleri ile kısa sürede Türkiye’nin birçok ilinde önemli projelere imza atan Cüneyit Tuncil, 2018 yılında ise başarılarına bir yenisini daha ekleyerek 'THE BEST COCOA' firmasını kurdu. Gerek yurt içi gerekse yurt dışında ülkesini başarıyla temsil eden genç iş insanı Tuncil, ileri derecede İngilizce ve Kürtçe (Kurmanci) orta derece de ise Kürtçe (Sorani) biliyor. Cüneyit Tuncil, Ankara'da ikamet etmekte olup evli ve 2 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim