ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN

Kamuda köklü değişim! Kamuda köklü değişim!

6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin ardından Van’ın Edremit Anadolu Lisesi öğrencileri, depremden etkilenen çocuklar için oyuncak üretti. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından tüm Türkiye deprem bölgesi için kenetlendi. Ülkede herkes depremzedelerin yarasının sarılması için seferber olurken, 11 yıl önce 7,2 büyüklüğündeki depremle yıkılan Van da, depremin yaşadığı ilk günden bu yana deprem bölgesi için tek yürek oldu.

VANLI ÖĞRENCİLER, DEPREMZEDELER İÇİN OYUNCAK YAPTI

Depremin yaşandığı ilk günden bu yana Van’dan deprem bölgesine yardımlar giderken, kentte okuyan öğrenciler, depremzede öğrenciler için oyuncak üretti. Van Edremit Anadolu Lisesi öğrencileri; okul idaresi ve öğretmenlerinin de desteğiyle bez, pelüş ve örgü oyuncak yaptı.

TASARLADIKLARI 100 OYUNCAĞI DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERDİLER

Asrın felaketi olarak nitelenen depremlerin izlerinin silinmesine bir nebze de olsa katkıda bulunmak isteyen 50 öğrenci, depremzede çocuklara okulda yaklaşık 100 oyuncak üretti. Öğrencilerin, depremzede çocukları sevindirmek amacıyla kendilerine özgü yaptıkları oyuncaklar deprem bölgesi olan Adıyaman’a gönderildi.

Editör: TE Bilisim