ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-MEHMET ALİ EKİNCİ

Türkiye enflasyon ve hayat pahalılığının gölgesinde geçen bir yılı geride bırakırken, Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük kentlerinden biri olan Van’da da bu anlamda pek değişen bir şey olmadı. Yıllardır birçok sorunla cebelleşen Van, aynı problemlerle yılı kapatıyor. İşsizlik başta olmak üzere ulaşım, çevre yolu, imar sorunu olmak üzere pek çok sorunun bu yıl da çözüme kavuşmadığı Van’da, Şehrivan’a konuşan vatandaşlar 2022 yılında da Van’da geçmiş yıllarda olan sorunların bu yıl da çözüme kavuşmadığını dile getirdi. Başta işsizlik olmak üzere ulaşımdan, çevre yolundan, hayat pahalılığından dert yanan vatandaşlar, böyle giderse 2023 yılında da bu problemlerin çözüme kavuşamayacağını söyledi.

VATANDAŞ İŞSİZLİKTEN DERT YANDI…

Murat Kızıl adlı vatandaş, 2022 yılını değerlendirerek, “Maddi olarak çok kötü geçti. Her konuda kötü geçti aslında. Van’ın her türlü sorunu var. Van’da hiçbir şey yapılmıyor. Her şey de berbat” dedi. Cemal Çamlıca adlı vatandaş, “Kriz var. Ne iş var ne de güç. 2023 yılından beklentim yok” diye konuştu. Nizamettin Beydoğan adlı vatandaş, “2022 yılı çok kötü geçti. Hem virüs hem de ekonomik kriz anlamında çok kötü geçti bu sene. 2023’ten beklentimiz hiç yok. Hedeflerimiz gerçekleşmediği için hedeflerimiz de yok şu anlık krizden dolayı. O yüzden hedefimiz yok şu an. Allah herkesin yardımcısı olsun. Çok büyük bir kriz daha bizi bekliyor” ifadelerini kullandı.

GENÇLER DE UMUTSUZ

Vedat Bakır adlı vatandaş, “2022 yılı berbat geçti. Bizim bir geleceğimiz yok. Ben gencim, askerliğimi yaptım ama benim daha bir geleceğim yok. İlerleme yok, daha da geriye gidiyoruz. 2022’de düzelen bir şey olmadı. Milletin hepsi işsiz. Gençlerin bir geleceği yok. Van’da iş yok. 2023’te daha da geriye gideriz. İlerleme yok çünkü. 2023’te gitgide gerileme olur” diye aktardı. Cemil Teymur adlı vatandaş, “Geçinmek zorlaştı. Sadece Van’da değil tüm Türkiye’de sorunlar var. Van’ın sorunları çok. Van’da işsizlik var” diye belirtti.

İlhan A. adlı vatandaş, “2022 yılı berbat geçti. Kriz var, sıkıntılar var, işsizlik çok var. Van’da düzgün bir şey yok ki. Çevre yolu sıkıntı, işsizlik sıkıntı, ulaşım sıkıntı. Bu yıl da Van’daki sorunlar çözülmedi. Çözüldüğünü görmedim. Eğer bu sorunlar devam ederse 2023, 2022’den daha berbat geçer. Ekonomi çökmüş. Ekonomi iyi olmadıkça neyi düzelteceğiz” ifadelerini kullandı.

SORUNLAR BİTECEK GİBİ DEĞİL…

Sinem K. adlı vatandaş, “Bu yıl çok kötü geçti. Temenni ediyorum ki 2022 gibi yıllar olmasın bir daha. İş arama durumum olmadı ama ararsam da bulacağımı sanmıyorum. Van’ın sorunları bu yıl da bitmedi. Biteceğini de sanmıyorum. Pek üzerine düşülmüyor. Umursanmıyor. Kulak adı ediliyor sorunlar. 2023 yılının iyi geçmesini diliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim