Gürpınar Belediyesi Park ve Bahçeler birimi ekiplerince, vatandaşlara modern üretim yollarını sunmak için her yıl üretimi yapılan seralarda bu yıl hem ürün kalitesi hem de rekolte beklentisi yüksek.

1500 metrekare kapalı olmak üzere toplamda 3000 metrekare alanda domates, salatalık, biber, patlıcan, kavun, çilek gibi ürünlerin hasadını yapan ekipler, sıcak havaya rağmen yoğun mesailerini aralıksız sürdürüyor.

“HER YIL 20 TON ARASINDA HASAT ALIYORUZ”

Tarımda modern üretim vizyonu çerçevesinde ilçede kaliteli meyve ve sebze üretimine teşvik etmek amacıyla çalışma yürüttüklerini belirten Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, her geçen yıl örtü altı yetiştiriciliğinde önemli mesafeler kat ettiklerini söyledi. Başkan Tanış, “Seralarımızda salatalık, biber, patlıcan, domates, kavun ve çilek gibi birçok sebze ve meyvenin üretimini gerçekleştiriyoruz. Ortalama olarak her yıl 17 ile 20 ton arasında hasat alıyoruz.

Adıyaman'daki olaya ilişkin Valilik'ten açıklama Adıyaman'daki olaya ilişkin Valilik'ten açıklama

“YERLİ ÜRETİME KATKI SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Gürpınar’ımızın topraklarının seracılık için, üretim için uygun olduğunu ve bu işin yapılabildiğini göstermek adına çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Bu alana yoğunlaşan vatandaşlarımıza hem devletimizin hem de belediyemizin desteklerinin olduğunu hatırlatıyoruz. Seracılık alanında çiftçilerimize örnek teşkil eden bu çalışmamızı yaygınlaştırarak yerli üretime katkı sunmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - NECMETTİN DURSUN