ŞEHRİVAN HABER- ÇETİN DEMİR/HAKAN İZGİ - 14 Mayıs seçimleri öncesi en çok konuşulan ve tartışılan partilerden birisi olan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)’nin tüm adayları meclise girmeyi başardı.

Menzil Cemaati 'yerel seçim' kararını açıkladı! Menzil Cemaati 'yerel seçim' kararını açıkladı!

Genel Başkan Zekeriye Yapıcıoğlu başta olmak üzere 4 siyasetçisi ile mücadele eden Hüda Par’ın 4 adayı da meclise girerken Kürt menşeli olan ve bölgeden çıkan bir parti daha ilk kez meclise girme başarısı göstermiş oldu. 

HÜDA PAR, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek veren ve genel seçime AK Parti listesinden giren Hüda Par’lı isimler kıran kırana geçen seçimde meclise girme başarısı gösterdi.  AKP’nin İstanbul 3. Bölge'de 4. sıradan aday gösterdiği HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu milletvekili seçildi.

Partiden Meclis'e giren diğer isimler ise AKP'nin Gaziantep'te 6. sıradan aday gösterdiği HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, Mersin'de 4. sıradan aday gösterdiği HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç ve Batman'da 2. sıradan aday gösterdiği olan HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı oldu. Serkan Ramanlı, çok çekişmeli geçen seçimde yurt dışı oylarının da dahil edilmesiyle YSP’nin vekil kaybetmesine sebep oldu ve meclise giren bir diğer isim olmayı başardı.

Bu seçimlerle birlikte bölgeyi temsilen YSP’nin yanında Hüda Par’da yoğunluklu olarak Kürt Meselesi’ni ve Kürtleri merkeze alan siyasete sahip bir parti olarak meclise katılmış oldu.

Editör: Necmettin Dursun