Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İstanbul’da Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen partisinin 4. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşma yaptı.

Son dakika! İstanbul'u savaş alanına çeviren zincirleme kaza: 7 araç birbirine girdi, 8 kişi yaralandı! Son dakika! İstanbul'u savaş alanına çeviren zincirleme kaza: 7 araç birbirine girdi, 8 kişi yaralandı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun HÜDA PAR'a ilişkin "Biz onların görüşlerine katılmıyoruz ama bu bize onları düşmanlaştırma hakkını vermez" şeklinde sözlerine yanıt olarak "İnşallah samimidir" değerlendirmesinde bulunan Yapıcıoğlu, "Herhangi bir siyasi partinin, HÜDA-PAR da dahil başka bir siyasi partiden meşruiyet gidermek gibi bir durumu yoktur. Bizim de elbette diğer siyasi partiler gibi bir başka siyasi partinin onayına ihtiyacımız yok. Bizim meşruiyetle ilgili bir kaygımız yoktur ve biz ısrarla diyoruz ki siyaset meşru daire içerisinde yapılmalıdır" diye konuştu.

Yerel seçimlere dair açıklama yapan Yapıcıoğlu, şunları dile getirdi:

"2024 yılının mart ayının son günü yani 31 Mart 2024 Pazar günü yerel seçimler yapılacak. Elbette bu yerel seçimlerde hemen hemen bütün siyasi partilerin gözü İstanbul'da.

İstanbul bir 5 yıl daha kaybedilmesin diyoruz. Yerel idareciler, yerel yönetimlerin başındaki kişiler elbette siyasi kişilikleri dolayısıyla siyasi meselelerle de ilgilidirler fakat yerel yöneticilerin önceliği yerel siyaset olsun, yerel hizmet olsun.

Kendi şehrini bırakıp memleketin başka taraflarında sürekli dolaşan, kendi şehrinin sorunlarından başka her sorunla ilgilenen ama kendi şehrini ilgisiz bırakan ya da o sorunların çözümünü sürekli erteleyen yöneticilerden bu şehre bir hayır gelmediğini inşallah İstanbullu görmüştür. Lafla peynir gemisi yürümez, biz çok hizmet ettik demekle gerçekten o hizmetler gerçekleşmiş olmaz.

Önümüzdeki yerel seçimlerde her ihtimale hazırız. Hiçbir ittifak olmasa da inşallah biz seçime hazırlıklıyız, seçimlere tek başımıza girecekmişiz gibi çalışmalarımız devam ediyor ama bu, ittifaklara kapı kapandı, ittifaklar bitti, demek değildir.

Mümkünse, şartlar el verirse ittifaklar da olabilir, olacaktır. Önümüzdeki yerel seçimlerde de önce millet için memleket için hayırlı olan, hizmet üretecek olan ve milletin değerlerini siyaseti taşıyacak olan bir çabayı ortaya koyma, öyle bir sonucu elde etmek için var gücümüzle sahada olma ve çalışma zamanıdır. Yarından tezi yok yine sokaklarda olacağız.

HÜDA-PAR seçimden seçime çalışan bir parti değildir. İnşallah bu sözümüzün de ne anlama geldiğini 31 Mart seçimlerinden sonra da herkes görecek. Allah'ın izniyle 2024'ten 2028'e kadar da hep halkın içerisinde olacağız, hep koşacağız, hizmet üreteceğiz, halkımızın derdiyle dertleneceğiz, onların sözcüsü olma konusunda gayretimizi arttıracağız, her bir günümüz inşallah bir önceki günümüzden daha güçlü adımlarla daha ileriye doğru yürüyeceğimiz bir süreç olacak."

Editör: Şaban Beyazsaç