BDDK, internet ve mobil bankacılık üzerinden yapılan para transferlerinde güvenliği artırmak için önemli kararlar aldı. Mart ayından itibaren yürürlüğe giren yeni düzenleme ile birlikte havale ve EFT işlemlerine ek doğrulama sistemi zorunlu hale geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü

MART AYINDA YENİ DÖNEM BAŞLADI

BDDK’nın üzerinde çalıştığı düzenlemeyle birlikte, tüm bankalar Mart ayı itibarıyla çift doğrulama sistemine geçiş yapıldı. Kullanıcılar, internet bankacılığı veya mobil uygulamalar aracılığıyla havale ve EFT yaparken ek bir güvenlik adımıyla karşılaşacak. Artık sadece hesap bilgileriyle işlem yapmak yeterli olmayacak; transferin tamamlanması için bankacılık sistemine kayıtlı telefon numarasına gelen SMS doğrulama kodunun girilmesi gerekecek.

EKSTRA GÜVENLİK ZORUNLULUĞU GELDİ

Mevcut sistemde, kullanıcılar telefonları bankaya tanımlıysa belirli limitler dahilinde ek bir onay süreci olmadan para transferi gerçekleştirebiliyordu. Ancak yeni düzenlemeyle, telefon tanımlı olsa bile her transfer işlemi için SMS doğrulaması şart koşulacak. Bu yeni güvenlik adımıyla dolandırıcılık olaylarının önüne geçilmesi hedeflenirken, bankacılık işlemlerinin daha güvenli hale getirilmesi amaçlanıyor. Hayata geçen yeni düzenleme, internet ve mobil bankacılık kullanıcıları için yeni bir dönemin kapılarını aralayacak.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER MERKEZİ