ORHAN SAĞLAM/ŞEHRİVAN ÖZEL - Filistin ile İsrail arasındaki gerilim ve çatışmaları sürerken gün içinde Van Kapıköy diye paylaşılan görüntüler büyük ses getirdi. 

Geçtiğimiz günlerde Van'a konser için gelen İranlılar'ın Kapıköy'deki yoğun giriş görüntülerini alıp "İranlı göçmenler Van'a geliyor", "3 milyon mülteci daha geliyor", "Van Kapıköy'de mülteci akını" gibi temeli olmayan olarak paylaşımlara Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı müdahale etti.

Kente gelen turistleri mülteci diye gösterip hem kent ile ilgili hem de ülkedeki durumla ilgili algı yaratan kesimlere Van'daki isimlerden de tepki gelirken artan paylaşımlar üzerine İletişim Başkanlığı devreye girdi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI VAN İLE İLGİLİ ALGI OPERASYONLARINA DUR DEDİ!

Van’da Mart ayında kaç trafik kazası meydana geldi? İşte veriler… Van’da Mart ayında kaç trafik kazası meydana geldi? İşte veriler…

Bir açıklama ve görsel ile algı yaratmaya çalışan kesimlere cevap veren İletişim Başkanlığı, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi üzerinden olaylara açıklık getiren bir açıklama paylaştı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, Van Saray Kapıköy sınır kapısında izdiham oluştuğu ve İran’dan Türkiye’ye mülteci akını olduğu iddiası doğru değildir. Görüntüler 3 Ekim 2023 tarihinde İran'ın Razi Sınır Kapısına aittir. Ekim ayının ilk haftasında İran'da 4 gün resmi tatil olması nedeniyle İranlı vatandaşlar, turistik amaçla Türkiye'ye gelmiştir. Kapıköy sınır kapısında, zaman zaman konser ve bayram alışverişi gibi nedenlerle yoğunluk oluşabilmekle beraber, sınırlarımızda Gazze Şeridinde yaşanan gelişmelerden dolayı herhangi bir yoğunluk bulunmamaktadır."

İŞTE O PAYLAŞIMLARDAN BİRİSİ!

Öte yandan Zafer Partili bir ismin de aralarında bulunduğu bir çok isim Kapıköy'deki o görüntüleri şu şekilde paylaşmıştı:

Kaynak: ORHAN SAĞLAM-ŞEHRİVAN ÖZEL