ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-ORHAN SAĞLAM
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 42 ilin jandarma komutanlıklarına atamalar yapılırken, birçok kaymakam ve vali yardımcısı da yeni görev yerlerine atandı. Yayımlanan Mülki İdare Amirleri kararnamesiyle Van’da görev yapan İpekyolu, Özalp, Erciş, Gürpınar ve Saray kaymakamlarının görev yerleri değişerek yerlerine yeni isimler atandı. 2021 yılında İpekyolu ve Kaymakamı ve Belediyesi Başkan Vekili olarak göreve başlayan İhsan Emre Aydın da Yozgat’ın Sorgun Kaymakamı olarak atandı. Göreve geldiği süre zarfında insan odaklı hizmet anlayışı ile ulaşımdan altyapıya, sosyal ve kültürel aktivite alanlarından hizmet binalarına kadar birçok alanda önemli projeleri hayata geçiren Aydın, Van’dan ayrılmadan önce gazetecilerle bir araya gelerek hayata geçirdiği projeleri anlattı. Evlendirme Dairesi, Hüsrev Paşa Parkı, Sahil Bandı, Çocuk Eğlence Merkezi ve daha birçok projeyi gezerek yerinde anlatan Aydın, Van’ın her şeyin en iyisine layık olduğunu dile getirerek, “Van’a hizmet etmekten gurur duydum” dedi.

AYDIN: VAN’A HİZMET ETMEKTEN BÜYÜK GURUR DUYDUM

Van’a hizmet etmekten gurur duyduğunu dile getiren Aydın, “Mülki idari amirler çalıştıkları yerlerde gönüllerinin bir parçasını bırakırlar. O gönüllerinin parçası her zaman orada yaşar. Burada çok fazla dostum var ve halkıma hizmet etmekten büyük bir gurur duydum. Van her şeyin en iyisine layık bir kent. Burada hizmet etmek imkânı buldum ve bu imkanları bana sağlayan devlet büyüklerimize şükranlarımı sunuyorum. Van’ın daha iyiye ulaşmakta büyük bir potansiyele sahip ve bu potansiyelini değerlendirerek, bölgede öncü il olacağına gönülden inanıyorum” dedi.  

“FLAMİNGO FESTİVALLERİ YENİDEN YAPILABİLİR”

Flamingo park yapımını yerinde inceleyen Aydın, “Van Gölü hem ülkemizin hem de kentimizin büyük bir değeridir. Erçek Gölü’de biraz bunun gölgesinde kalıyor ama en az Van Gölü kadar değerli olduğunu düşünüyorum. Hem yaşamsal hem de temizliği anlamında gerçekten çok önemli yer. Bizde burada Flamingo park yapıyoruz. Burası 13 dönüm üzerine kurulu ve içerisinde kafe, seyir terası, oyun alanları, spor alanları, piknik alanları olmak üzere birçok alandan oluşuyor. Bu parkımızın hitap ettiği kesim, Özalp ve Saray’a hitap eden bir konumu var. Bu parkla Erçek Gölü’nün değerini bir kez daha hatırlatmış oluyoruz. Çevre dostu bir park ve tamamen yeşil alandan oluşuyor. 1 ay sonra halkın hizmetine açmayı planlıyoruz. Eskiden olduğu gibi bundan sonraki süreçlerde de flamingo festivalleri çok güzel bir şekilde yapılabilir. Pandemiden dolayı iki yıldır yapılmayan festivaller bundan sonra yapılabilir” ifadelerini kullandı.  

 

AYDIN: SAHİL BANDINI 1 AY SONRA BİTİRME ÖNGÖRÜMÜZ VAR

Sahil bandı projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Aydın şunları söyledi: “1’nci etap projemiz 110 dönümden oluşuyor. 2’nci etap ise 120 dönümden oluşuyor. Sahil bandı 230 dönümden oluşacak. Bu sene 110 dönümü bitiyor. İçerisinde bisiklet yolu, yürüyüş yolu, 75 bin metre yeşil alan, otopark, çocuk eğlence alanları, piknik yerleri, bebek bakım odaları, tiyatro sahne yeri ve daha birçok çalışmanın yer aldığı bir alan olacak. Edremit’te oluşacak yoğunluğun bir kısmını buralara akın edeceğini düşünüyoruz. Van’ın en gözde yerlerinden bir tanesi olacak. 1 buçuk ay sonra bitirme öngörümüz var. Vatandaşlarımızı gölle buluşturacağız. Hem akşam hem de gündüz vakitlerinde güzel bir hizmet verecek.”  

 

HÜSREV PAŞA PARKI BİTİYOR, 8 KULVARLI ATLETİZM PİSTİNİN YAPIMI İSE DEVAM EDİYOR…

Van’ın tek 8 kulvarlı atletizm pisti yapımının devam ettiğini belirten Aydın, “Eksikleri tamamlanınca açılmaya hazır hale gelecektir. Burası hem ulusal hem de uluslararası müsabakaların yapılmasına uygun bir yerdir. Belediyenin öz kaynaklarıyla tamamlamaya çalışıyoruz. 15 dönüm üzerine kurulu bir alan yaptık ve içerisinde bin kişilik tribünümüz var. 1 adet sırıkla atlama, 3 adım, çekiç ve gülle gibi birçok dal bulunuyor. Van’a ve ülkeye hizmet edecek bir yer yapıyoruz. İleri süreçlerde de kapasitesi artabilir. Öte yandan Hüsrev Paşa parkı da önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Burası 90 bin metrekare üzerine kuruludur. İçerisinde halı saha, 2 tane tenis kortu, 2 tane basketbol ve voleybol kordu, İlin tek kapalı çocuk eğlence merkezi ve mini golf sahası gibi birçok proje yer alıyor” diye aktardı.

Bakanlık duyurdu! Destek ödemeleri hesaplara yatıyor... Bakanlık duyurdu! Destek ödemeleri hesaplara yatıyor...

AYDIN: İPEKYOLU BELEDİYESİ, TÜRKİYE’DE ÖRNEK OLACAK BİR ÇOCUK AKADEMİSİ PROJESİNİ HAZIRLIYOR

Aydın, “İpekyolu Belediyemiz Türkiye’de örnek olacak bir çocuk akademisi projesini hazırlıyor. Buranın üzerinde özel bir çalışma yaptık ve yüksek kat planı var. Çocukların daha refah bir ortamda düşünmelerini sağlamak amacıyla böyle bir planlama yaptık. İçerisinde dikkat toplama, yabancı dil, müzik, resim ve düşler atölyesi yer alıyor. Bunun yanında oyun odası, kütüphane, bale ve cim lastik odasıyla beraber bir kompleks niteliğinde bir çalışma ortamı hazırladık. Çocuklarımız burada ücretsiz bir şekilde eğitimlerini alacaklar.  Bu proje ülkede sosyal belediyecilik alanında bir ilk özelliğini taşıyacak. Van’daki tüm çocuklarımıza bu anlamda ulaşmaya çalışacağız” diye konuştu.  

BOSTANİÇİ GARAJ AMİRLİĞİ VE ATIK MERKEZİ

Bostaniçi Mahallesi’nde Fen İşler Müdürlüğü için garaj amirliği ve atık merkezi alanında da inceleme ve değerlendirmelerde bulunan Başkan Aydın, “Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı olarak hizmet verecek olan bu merkezde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Garaj amirliğinde 300 metrekare idari bina, 600 metrekare hangar, 180 metrekare araç yıkama ve yakıt alanı, 450 metrekare araç bakım onarım alanları yer alacak. Bu alana bir de ilçemiz için atık merkezi kurmayı planladık. Bu alanda 225 metrekare depo alanı, 2 bin geçici atık depolama alanı ve bin metrekare alanda ise 13 çeşit atığın ayrıştırılması sağlanacak. Proje alanında çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bittiğinde ilçemize çok verimli olacak bir alan inşa ediyoruz” dedi.

75 BİN TON ASFALT SERİMİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Asfalt çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Aydın, “İpekyolu Belediyesi olarak alt yapı çalışmalarımız da tüm hızıyla devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz bu yıl içerisinde toplamda 75 bin ton asfalt serimi gerçekleştirdi. Ekipler, İpekyolu ilçe sınırlarındaki tüm mahallelerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Asfalt serim çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Asfalt serim çalışmalarımız yol kalitesini arttırıyor ve sürücülerin daha güvenli, daha konforlu seyahat etmelerine imkân sağlıyor. Belediye olarak, ilçe sakinlerine daha iyi hizmet sunmak amacıyla bu çalışmalara öncelik veriyoruz, her mahalleye adil ve eşit bir şekilde asfalt serimleri gerçekleştiriyoruz.” diye ifade etti.

CUMHURİYET’İN 100. YILINDA İPEKYOLU’NA 100 BİN METREKARE KİLİT TAŞI

Cumhuriyetin 100. yılında kırsal mahallelerde başlatılan 100 bin metre parke kilit taşı uygulama çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Aydın, “Her mahalleye hizmet götürmek adına yoğun çaba sarf ediyoruz. İlçemizin yaşam standartlarını yükseltmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Bu çalışmalarla birlikte, mahallelerimiz daha konforlu ve güzel bir görünüme kavuşacak. Hem bireysel hem de toplumsal olarak daha rahat ve huzurlu bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyoruz. Bu önemli girişimi başlatan Belediyemiz, ilçemize katma değer sunmaya ve güzel bir gelecek inşa etmeye devam edecek” dedi.

BİLİM MERKEZİ YAPIMI HIZLA DEVAM EDİYOR

Şerefiye Mahallesi’nde inşasına başlanan Bilim Merkezi, taban alanı 2 bin 200 metrekare, toplam inşaat alanı ise 4 bin metrekare bir alanı kapsıyor. Bilim Merkezi'nde incelemelerde bulunan Aydın, gençlerin sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirebilmeleri için her türlü imkânın oluşturulacağını ifade ederek, “Tüm hizmetlerin merkezinde öğrenci ve gençlerimiz yer alacak. Onların spor, eğitim, kültür, sanat ve bilim alanlarında yetişmesi ve çok başarılı olması için sayısız çalışmalar yürütüyoruz. Bu hedef doğrultusunda her alanda çok önemli adımlar atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz. Van’da ilk olacak “Bilim Merkezi” de bu çalışmalarımızdan biri. 50 kişilik planetaryum kapasiteli Bilim Merkezimizde bin 300 metrekare deney ve simülasyon salonu, 150 metrekare dijital kütüphane, 100 metrekare çok amaçlı salon, 2 adet bilim laboratuvarı ile metal, ahşap ve boya atölyelerini içinde barındırıyor. Van'da yaşayan tüm hemşerilerimize farklı bir ufuk açacak bu merkezin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor” diye konuştu.

“SOSYAL BELEDİYECİĞİNİ ÖN PLANA ALDIK”

Aydın, son olarak şunları anlattı: Belediyecilik hizmetlerini yerine getirirken, halkın ihtiyaçlarına göre şekillenmek lazım. İlk geldiğimizde kadınların sosyalleşeceği alanların eksik olduğunu görmüştük ve kadınlara yönelik güzel projelere imza attık. Yine gençler ve çocuklara yönelikte projeler hayata geçirdik. Belediyecilik sadece yol yapıp, çöp toplamak olarak görmedik, sosyal belediyeciliği öne aldık. Halkımızın istekleri her zaman ön plandaydı. Yine başka projelerimizden biri olan Bilim merkezimiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde tek merkez konumundadır. Bilime dair içerisinde her şey mevcuttur. Tamamlandığı zaman turizm sektörüne de ciddi bir katkısı olacaktır. 7’den 70’e herkese hitap edecek bir alan oluşturuyoruz.   

Editör: Necmettin Dursun