ABD ve İsrail'in, Tahran'daki bir okula 28 Şubat'ta düzenlediği saldırının ardından başlayan İran, ABD-İsrail savaşı devam ederken, tüm dünyanın savaşın sona ermesi için merakla beklediği "ateşkes" konusunda önemli bir gelişme yaşandı.

ABD'DEN 48 SAATLİK ATEŞKES TEKLİFİ

İranlı üst düzey bir yetkili, İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı’na, İran ile ABD ve İsrail arasındaki ateşkes görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Yetkili, ABD’nin üçüncü bir ülke aracılığı ile "İran’a 48 saatlik geçici ateşkes teklifinde bulunduğunu" açıkladı.

İRAN, TEKLİFE SAHADA SALDIRILARA DEVAM EDEREK YANIT VERDİ

Var Mısın Yok Musun ekranlara geri dönüyor! İşte programı sunacak isim ve para ödülü…
Var Mısın Yok Musun ekranlara geri dönüyor! İşte programı sunacak isim ve para ödülü…
İçeriği Görüntüle

Öte yandan Fars Haber Ajansı’nın değerlendirmesine göre, ateşkes teklifi ABD’nin bölgede yaşadığı ciddi sorunların ardından gündeme geldi. Söz konusu değerlendirmede, İran’ın ateşkes teklifine sahada saldırılarına devam ederek cevap verdiği savunuldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ