Suudi Arabistan, Gazze'deki gelişmeleri görüşmek üzere yapılacak Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) zirvelerini birleştirme kararı almıştı. Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bugün iki zirve ortaklaşa gerçekleştirilecek.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, zirveyi ortaklaşa yapma kararının, Gazze ve Filistin topraklarının tanık olduğu benzeri görülmemiş gelişmelere karşı ortak bir tutum sergilemenin ve Arap ve İslam ülkelerinin iradesini ortaya koymanın gerekliliğine binaen ve Arap Birliği ve İİT'yle yapılan istişareler sonucu alındığı belirtildi.

Araç sahiplerinin dikkatine! Selektör ile radar uyarısı yapanlara ceza! Araç sahiplerinin dikkatine! Selektör ile radar uyarısı yapanlara ceza!

Erdoğan, Riyad'a gitti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi'ne katılmak üzere özel uçak "TRK" ile saat 09.30'da Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da eşlik etti.

Zirve oturumunda hitapta bulunacak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, katılımcı liderlerle ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de bekleniyor.

Zirvede İslam dünyasının temsilcilerinin, gelişmeler karşısında atılacak somut adımlar hakkında fikir alışverişinde bulunması öngörülüyor.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi'nin ortak zirveyebeklenen katılımı, Orta Doğu'nun iki ağır topunun Mart ayında sürpriz bir yakınlaşma anlaşmasına vararak yedi yıllık kopmuş ilişkileri sona erdirmesinden bu yana Suudi Arabistan'a yapacağı ilk ziyaret olacak.

Kaynak: T24