Edremit Belediye Başkanı ve başkan adayı İsmail Say, 5 yılda ilçede hayata geçirdiği ve kazandığı takdirde hayata geçireceği projeleri düzenlenen lansman toplantısında açıkladı. Yoğun katılımın olduğu programda konuşan Başkan Say, projelerini açıkladıktan sonra sık sık gündeme gelen bir iddiaya rakamlarla yanıt verdi.

Başkan Say, engelli vatandaşlara müjdeyi verdi! Başkan Say, engelli vatandaşlara müjdeyi verdi!

Başkan Say, ilçede belediyeye arsaların satıldığına dair iddialara yanıt verdi. Say, satın alınan 9 gayrimenkulun olduğunu ve bunlardan sadece 6'sının kaynak oluşturmak amacıyla satıldığını ve buna rağmen satışta büyük oranda kâr elde edildiğini açıkladı.

Başkan Say konuşmasında, "Edremit Belediyesi'nin satıldığı söylentileri vardı. Milli Emlak'tan ticari amaçla alım yaptığımız 9 gayrimenkul var. Bu gayrimenkuller 2019'dan önce Edremit Belediyesi'ne ait gayrimenkuller değildi. Bize maliyeti 79 milyon 954 bin TL. Ve biz bunlardan sadece 6'sını sattık. Bunu da kaynak oluşturmak için sattık. Bunları da 266 milyon 147 bin TL'ye sattık. Yaklaşık 4 katı Edremit Belediyesi'ne katkı sağladık. Bu rakamlar birkaç yıl öncenin rakamları. Bugün itibarıyla 500-600 milyon TL'ye denk gelen bir rakam. Kaynak oluşturmak amacıyla alım-satım yaptığımız gayrimenkuller oldu" dedi.

Muhabir: ŞEHRİVAN HABER- FATMA NUR POLATCAN-ZENÜN YEŞİL