Yeni haftada veri gündemi yoğun! Yeni haftada veri gündemi yoğun!

ŞEHRİVAN HABER: FATMA NUR POLATCAN-NECMETTİN DURSUN

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 14 Mayıs'ta yapılmasının kesinleşmesi sonrasında siyasi partiler de milletvekilliği aday adaylığı için koşullarını ve başvuru ücretlerini belirlemesinin ardından başvurular tamamlandı. Başvuruların ardından ise Milletvekilliği Genel Seçimlerinde yer alacak milletvekili adayları listeleri siyasi partiler tarafından açıklandı. Van’da günlerdir merakla beklenen milletvekili aday listeleri açıklandı. Listelerde sürpriz isimler de bulunurken, milletvekili adaylarının özgeçmişleri de merak edilmeye başlandı. Flaş isimlerin yer aldığı listelerde siyasi olarak kariyerli siyasetçiler yer alırken, daha önce vekillik tecrübesi yer alan isimler de adaylık yarışına dahil oldu. Öte yandan yeni ve halkın çok az bildiği isimler de listelerde kendisine yer buldu. İşte partilerin öne çıkan Van milletvekili adayları ve özgeçmişleri:

YEŞİL SOL PARTİ VAN 1. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI PERVİN BULDAN KİMDİR?

1967'de Hakkâri'de Arap kökenli bir baba ve Kürt kökenli bir anneden dünyaya geldi. Babasının adı Halis, annesi Lütfiye'dir. Lise öğrenimini tamamladıktan sonra kısa bir süre Iğdır İl Özel İdaresi'nde memurluk yaptı. 1987'de kuzeni Savaş Buldan ile evlendi. Evlendikten bir süre sonra eşinin işi nedeniyle İstanbul’da yaşamaya başladı; 1991'de ilk çocuğu dünyaya geldi. PKK'ye maddi yardımda bulunmakla suçlanan eşi, kimliği bilinmeyen kişilerce 2 Haziran 1994'te kaçırıldı ve 4 Haziran 1994'te öldürüldü. Eşini kaybettikten bir yıl sonra Cumartesi Anneleri'ne katıldı; dört yıl boyunca Taksim'de Galatasaray Lisesi önündeki eylemlerde yer aldı. Bir yandan da HADEP'te görev aldı; iki dönem Parti Meclisi üyesi oldu.

SEÇİLİRSE 8 DÖNEMLİK VEKİL OLACAK

2002 Türkiye genel seçimlerinde DEHAP'tan İstanbul 3. bölge milletvekili adayı oldu ancak partisi seçim barajını aşamadığı için bu seçimde de milletvekili olamadı. 2005'te İsviçreli bir kadın girişimi tarafından Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen 1000 kadın arasında yer aldı. 2007 Türkiye genel seçimlerinde barajını geçebilmek için çeşitli partilerin desteklediği Bin Umut Adayları adlı blokta yer aldı. Iğdır'dan bağımsız aday olarak katıldığı seçimi kazandı ve Iğdır'ın ilk kadın milletvekili olarak meclise girmeyi başardı. Meclise girdikten sonra Demokratik Toplum Partisi (DTP) grubuna katıldı. DTP'nin Anayasa Mahkemesi kararıyla kapatılmasının ardından onun ardılı olan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'ne geçti. 2011 Türkiye genel seçimlerinde Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku bağımsız adayı olarak tekrar Iğdır'dan milletvekili seçildi ve TBMM'nin 24. dönem milletvekillerinden biri oldu. 5 Temmuz 2011 tarihi itibarıyla Barış ve Demokrasi Partisi grup başkanvekili olmuştur.

YEŞİL SOL PARTİ VAN 2. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI ZÜLKÜF UÇAR KİMDİR?

Zülküf Uçar, 1982 Van doğumlu ve evlidir. Uçar, ilk, orta ve lise eğitimini Van’da tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. Üniversite öğrenimini tamamlayarak mezun olan Uçar, 2007 yılından itibaren Van’da avukatlık mesleğini icra etmeye başladı. Uçar, avukatlık mesleğine başlamasıyla birlikte Baro İnsan Hakları Komisyonu ve Çocuk Hakları Komisyonları başta olmak üzere birçok kurul ve komisyonda görev yaptı. 2012-2016 yılları arasında 2 dönem üst üste Van Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürüttü. Uçar, 2018-2022 yılları arasında Van Barosu Başkanlığını iki dönem üst üste yürüttükten sonra yapılan seçimlerde tekrar Baro Başkanlığı’na aday olmadı. 2022 yılında yapılan Baro seçimlerinde Türkiye Barolar Birliği Delegeliğine seçildi.

YEŞİL SOL PARTİ VAN 3. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI GÜLCAN KAÇMAZ SAYYİĞİT

Van'da dünyaya geldi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Coğrafya Bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede tezsiz yüksek lisans yaptı. 2008 yılında Çatak ilçesine öğretmen olarak atandı. Evli ve 1 çocuk annesi.

YEŞİL SOL PARTİ VAN 4. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI SİNAN ÇİFTYÜREK KİMDİR?

Sinan Çiftyürek, 1952 yılında Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Karbêg köyünde dünyaya geldi. Baba tarafı Canbegi, anne tarafı Bucak aşiretine mensuptur. İlkokulu Fik Köyünde, ortaokulu ise Hilvan'da okudu. 1969 yılında Antep Öğretmen Okulunda okuduğu sırada siyasi olaylar nedeniyle önce Rize'ye akabinde ise Tokat'a nakledildi. Eğitimini Tokat'ta tamamlayan Çiftyürek, hiç öğretmenlik yapmadı. Okulunun bitmesiyle beraber siyasete atılan Çiftyürek, o günden bu güne siyaset ile uğraşmaktadır. Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanıdır. Bugüne kadar binin üzerinde makalesi ve 8 kitabı bulunmaktadır.

YEŞİL SOL PARTİ VAN 5. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI GÜLDEREN VARLI KİMDİR?

Gülderen Varlı, DBP Van İl Örgütü eşbaşkanlığı görevinde bulundu.

AK PARTİ VAN 1. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI BURHAN KAYATÜRK KİMDİR?

Burhan Kayatürk, 23 Ağustos 1970 yılında Van'da dünyaya geldi. Babasının ismi Reşit, annesinin ismi Huri'dir. Pakistan Lahore Mühendislik ve Teknoloji Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını American International University'de İşletme Bölümünde tamamladı. Burhan Kayatürk, Pakistan, Hindistan, Nepal ve Afganistan'da mühendislik ve proje müdürlüğü, uluslararası firmalarda danışmanlık ve üst düzey yöneticilik yaptı. AK PARTİ'nin Ankara Siyaset Akademisi Başkanı, Türkiye-Pakistan Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı, Türkiye Mühendisler Birliği Onur Kurulu Başkan Yardımcısı ve Araştırmacı Girişimci İş Adamları Derneği İstişare Kurulu Başkanı olarak değişik görevlerde yer aldı. Pakistan Parlamentosu'nun ‘Devlet Nişanı’na layık görüldü. Burhan Kayatürk, 23. Dönemde Ankara, 24. Dönemde Van Milletvekili seçildi. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ve Türkiye-Pakistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Eş Başkanlığı yaptı. 24. Dönemde AKPM Türk Grubu Üyesi oldu. APA Komisyon Başkanı, AK PARTİ Grup Yönetimi Üyesi, AK PARTİ Genel Merkez Dışişleri Başkan Yardımcısı ve Pakistan Dostluk Grubu Üyesidir. İngilizce, Urduca, Arapça, Hintçe ve Japonca bilen Burhan Kayatürk, evli ve üç çocuk babasıdır.

AK PARTİ VAN 2. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI KAYHAN TÜRKMENOĞLU KİMDİR?

Kayhan Türkmenoğlu, 25 Eylül 1962'de Van'da doğmuştur. Babasının adı Niyazi, annesinin adı Firdevs'tir. İş Adamı; Lise mezunu. Serbest ticaretle uğraştı. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcılığı ve Başkanlığı, Van Belediye Meclis Üyeliği, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Vakfı Kurucu Üyeliği, Jan-Der Yönetim Kurulu Üyeliği, Van'a Hizmet Vakfı Üyeliği, VASİAD Üyeliği, Emniyet Teşkilatının Güçlendirilmesi Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Van Tenis ve Yüzme İhtisas Kulübü Derneği Kurucu Üyeliğinde bulundu. 23.Dönem Van Milletvekiliği Yaptı. Adaylığı öncesinde de AK Parti’nin Van İl Başkanı olarak iki dönem görev yaptı.

AK PARTİ VAN 3. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI ABDULAHAT ARVAS KİMDİR?

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem milletvekili seçimlerinde Van’da AK Parti Milletvekili olarak Meclis’e giren Abdulahat Arvas, Çevre Komisyonu Üyesi görevini sürdürdü. Abdulahat Arvas, sanayici ve işadamı olarak, Van, Adana ve Kocaeli Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan üretim tesisleri Yönetim Kurulu Başkanıdır. Abdulahat Arvas, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van kurucu Şube Başkanlığı, Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÖNSİAD) Van Kurucu Şube Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Disiplin Kurulu Başkanlığı, Van Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Kurul Üyeliği, Van Valiliği Mikro Kredi Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Kurul Üyeliği, Van İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (VİMDER) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan ARVAS, halen birçok iktisadi ve sosyal sivil toplum kuruluşunda faaliyetlerini sürdürdü. 27. Dönem milletvekili seçimlerinde Van’da AK Parti Milletvekili olarak Meclis’e girdi. Çok iyi düzeyde Kürtçe, orta düzeyde Arapça ve Farsça bilen Abdulahat Arvas, evli 4 çocuk babasıdır.

AK PARTİ VAN 4. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI AZAD KARTAL KİMDİR?

Azad Kartal 16 Eylül 1969 yılında doğdu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Makine Programcılığı, Anadolu Üniversitesi Uluslararası Halkla İlişkiler mezunudur. 1997-1999 İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gazi Osman Paşa İlçe Müdürlüğü’nde çalıştı. Emine Sabit Büyük Bayraktar İlk Öğretim Okulunda öğretmenlik yaptı. 2000-2007 Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü yöneticilik, 2007-2013 İl Özel İdaresinde Yöneticilik yaptı. 2007-2013 Türk-İş Konfederasyonu/Yol-İş Sendikası Van Şube Yönetim Kurulu Üyeliği ve Üst Kurul Delegeliği) 2013-2023 Van Büyükşehir Belediyesi Sorumlu Yöneticiliği yaptı. 2017-2021 Hak-İş Konfederasyonu / Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2021-2023 Hak-İş Konfederasyonu / Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Kartal, evli ve iki çocuk babasıdır.

AK PARTİ VAN 5. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI SELMA BİÇEK KİMDİR?

1965 Van’da doğdu, çocukluğu Van Edremit ilçesi ve Van merkezde geçti. Biçek; ilk ve orta öğretimini Van’da tamamladı, lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirip, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Yönetimi Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1988 Yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Van Bölge Müdürlüğünde memur olarak işe başladı. 1993 yılında Şef kadrosuna atandı ve zaman zaman bölge müdürlüğüne vekâlet etti. Daha sonra Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bölge Müdürlüklerinin Türkiye İş Kurumu Müdürlüğü ile birleşmesinden dolayı Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde Şef olarak görev yaparken, 2015 tarihinde Van Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne İl Müdür Yardımcısı olarak atandı. 18.08.2020 tarihinde Van Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı görevine asaleten atanarak halen bu görevi yürütmekteydi. Selma Biçek, evli iki çocuk annesidir.

AK PARTİ 6. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI MUHAMMED ÇALAĞAN KİMDİR?

Muhammed Çalağan, AK Parti’nin son dönem gençlik kolları başkanı olarak görev yaptı.

AK PARTİ VAN 7. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI ÖMER FARUK KARAKURT KİMDİR?

17 Temmuz 1996 tarihinde Van'da doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden lisans eğitimi gördü. Siyasi hayatına Ak Parti YTÜ Teşkilat Başkanlığı görevi ile başladı ve daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi İslami STK'lar platformu olan Yıldızda Birlik Platformu'nun kurucu başkanı oldu. Ardından Ak Parti Bakırköy Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi ve Teşkilat Başkanı olarak görevine başladı. Ayrıca, “Gençliğin Türk Siyasi Tarihindeki Etkisi ve Geleceği üzerine okumalar yapan bir grup yöneticiliği yapmaktadır. Münazara ve atlı binicilik ilgi alanları arasında yer almakta olup intermediate seviyesinde İngilizce bilmektedir.

AK PARTİ VAN 8. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI MUHAMMED AFFAN ORHAN KİMDİR?

1985 yılında Van’ın Bahçesaray ilçesinde doğdu. İlk ve Ortaöğrenimini Van Merkez de tamamladı. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi İ.İ.B.F İşletme bölümünden mezun oldu. Genç yaşta siyasette ve sosyal hayatta görünür olan ve adından söz ettiren Orhan, 2014 seçimlerinde Bahçesaray Belediye Başkan adayı oldu.

CHP VAN 1. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI SERACETTİN BEDİRHANOĞLU KİMDİR?

Seracettin Bedirhanoğlu, 1972 yılında Van'ın Muradiye ilçesi'ne bağlı Balaklı Köyü'nde doğdu. Bedirhanoğlu, 1994 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Eğitim hayatının dışında Van’ı hiç terk etmedi. Seracettin Bedirhanoğlu, ayrıca Van Erciş Pancar Kooperatifleri Birliği Üyesi, Van Barosu Üyesi, Ankara Politikalar Merkezi Üyesi, Türkiye Milli Sağlık ve Doğa Bilimleri Derneği Üyesi olarak STK'larda da aktif olarak görev aldı. Avukat, aktivist Kübra Bedirhanoğlu ile evli olan Seracettin Bedirhanoğlu, iki çocuk (bir kız, bir erkek) babasıdır. 2020-2022 yıllarında Van CHP İl Başkanlığı görevini yürüten Bedirhanoğlu, önce atama ardından kongre ile görevini sürdürdü. Partinin aldığı karar gereği milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa etti.

CHP VAN 2. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI ERCAN ÇİÇEK KİMDİR?

20.02.1971 yılında Van-Erciş'te dünyaya geldi. İlk ve Orta öğrenimini Erciş'te yaptı. Erciş Lisesinden 1987-1988 döneminde mezun olan Çiçek aynı yıl İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı. 1991-1992 öğretim yılında mezun oldu. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını tamamladı. 27 Ekim 2007 tarihinde Bingöl ili Kiğı ilçesine atandı. 25 Temmuz 2009 tarih ve 2009/11095 sayılı müşterek kararname ile Trabzon ili Arsin ilçesi kaymakamlığına atanan Çiçek, son olarak Konya Kadınhanı Kaymakamlığı görevinden Taşköprü Kaymakamlığı'na atandı.

CHP VAN 3. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI AZİZ ÖREK KİMDİR?

1985 yılında Van’da doğdu, ilk ve orta öğrenimini Van merkezde, lise öğrenimini Bakırköy Lisesinde tamamladı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Harita Mühendisliği Bölümünü 2010 yılında bitirdi, aynı yıl Yüzüncü Yıl Üniversitesinde çalışmaya başladı. 2011 yılından itibaren üniversitenin deprem sonrası yapılaşması ve kentsel dönüşüm projelerinde aktif görev aldı. 2013 yılından itibaren de üniversitenin altyapı, imar ve etüt-planlama, master plan çalışmalarının yürütücüsü olarak görev alan Örek, 2015 yılından itibaren YYÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde Ölçme Bilgisi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde Topoğrafya derslerini vermeye başladı. Örek, 2020 yılında Yüzüncü Yıl Üniversitesinin Yeşil Alan Müdürlüğüne atandı. Sinema, medya, iletişim, tiyatro alanında eğitimler alan Örek, çeşitli yerel gazetelerde köşe yazarlığı, yerel ve ulusal TV kanallarında, metin yazarlığı, seslendirme, haber spikerliği, program yapımcılığı ve haber editörlüğü görevlerinde bulundu. TEGV bünyesinde 2009’da tiyatro oyuncusu Feride ÇETİN, 2011’de Cem Davran ve Bahtiyar Engin ile birlikte sokak tiyatrosu projelerini yürüttü. 2022 yılında başlayan, halen devam eden ve Şehrivan TV’de yayınlanan Arka Sıradakiler adlı biyografik programın çekimlerini üstlendi ve görev aldı. Aziz Örek evli ve 2 çocuk babasıdır.

CHP VAN 4. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI MUHLİS ORHAN KİMDİR?

Muhlis Orhan 01.10.1971 tarihinde Van’ın Bahçesaray ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Bahçesaray’da tamamladı. Lise öğrenimini Van Atatürk Lisesinde tamamladı. Yükseköğrenimini Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Halk Eğitimi Bölümünde 1998 yılında Ankara da tamamladı. 1999 yılında Van Hüsrevpaşa İlköğrenim okulunda meslek hayatına başladı. Aynı yıl Bahçesaray ilköğretim okuluna tayin oldu. Bahçesaray ilçe merkezinde bulunan dört farklı okulda müdür yardımcılığı, müdür başyardımcılığı ve okul müdürlüğü görevlerinde bulundu. İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Halen Bahçesaray Halk Eğitim Merkezinde öğretmen olarak görevine devam etmektedir. Edebiyat, müzik, doğa ve tarım ilgi alanlarıdır. Evli ve iki çocuk babasıdır

CHP VAN 5. SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI MERAL AYHAN KİMDİR?

1970 yılında Van’ın Başkale ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğretimini Başkale’de tamamlayan Meral Ayhan, 2007 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler ile İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. Ardından YYÜ Pedagojik Formasyon Öğretmenlik eğitimi aldı. 1992 yılında yaklaşık 2 yıl Van İller Bankasında görev aldıktan sonra 1998 yılında ticarete atılarak kırtasiye ve hizmet sektöründe yer aldı. 2005 yılında Van Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminde Doğu ve Güneydoğu’da ilk kadın meclis üyesi olarak iki dönem görev yaptı. 2008 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar birliğine bağlı Van Ticaret ve Sanayi Odasında Kadın Girişimciler Kurulunun kuruculuğunu ve 3 dönem başkanlığını yürüttü. 2008 yılında Van İş Kadınları Derneğini kurdu ve hala başkanlığını aktif olarak yürütmekte olan başarılı iş kadını Meral Ayhan 2016 yılında TÜRKONFED’e bağlı Doğu Anadolu İş İnsanları Konfederasyonu DOĞUSİFED Yönetim Kurulunda Başkan Yardımcılığı görevini ve CHP Van İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliğini de yürütmektedir.

YENİDEN REFAH PARTİSİ VAN 1. SIRA MİLLETVEKİLİ KAMİL YAVUZER KİMDİR?

Kamil Yavuzer, 1986 yılında Van’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Van’da tamamladıktan sonra Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 2010 yılında mezun odu. Aynı üniversiteden 2015 yılında ‘Göz Hastalıkları Uzmanı’ olan Yavuzer, 2022 yılında YÖK Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’nca ‘Doçent’ unvanı aldı. 2015 yılında Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atanan Yavuzer 2021 yılına kadar bölge insanına hekim olarak hizmet sundu. Bu süre zarfında uyguladığı yeni tedavi modelleri ve cerrahi teknikler ile başarılı sonuçlar alarak il dışına sevk oranını azalttı, çoğu hastalıkların il içerisinde tedavi edilebilir olmasını sağladı. Yapmış olduğu çalışmalarla ulusal ve uluslararası literatüre katkı sunarak akademik birçok makale yayınladı. Yayınladığı yeni tedavi yöntemleri ve cerrahi teknikler birçok araştırmacı tarafınca alıntılandı. 2021 yılında mezkur hastanenin Başhekimlik vazifesini üstlenerek pandemi/aşı sürecinin ağır koşullarında etkin/modüler organizasyon ile Van’ın pandemi ile mücadelede en iyi şehirler listesine girmesine katkı sundu. 1550 yataklı 5000+ personelli hastanenin Başhekimliği süresince, etkin insan kaynakları yönetimi, hastane giderlerinin azaltılması ve gelirlerinin arttırılmasına yönelik idari tedbirleri ile adil yönetim anlayışını hakim kıldı. İdari vazifesinin sonlanmasının ardından özel sektörde mesleki vazifesini sürdüren Yavuzer, sağlık hizmetlerinde etkin rol almaya devam etmektedir. Şubat 2023’ten beri Gaziantep Dünyagöz Hastanesi’nde görev yapan Yavuzer evli ve 5 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim