Yargıtay DEM Parti için harekete geçti! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesini yoğun gündem bekliyor... Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında kabine bugün toplanıyor. Milyonları ilgilendiren konuların ele alınacağı Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulunacak.

İşte Kabine Toplantısı'nda gündeme gelecek konular:

FAHİŞ FİYATLARLA MÜCADELE

Ekonomideki yol haritasına Kabine Toplantısı'nda masada olacak. Özellikle de ramazan ayı öncesinde gündemdeki bir diğer başlık ise gıda fiyatları olacak. Bu dönemde fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yapılmaması için hayata geçirilen ve geçirilecek denetimlerin kabinede ele alınması bekleniyor.

İÇ VE DIŞ SİYASET GÜNDEMDE

Kabine Toplantısı'nda iç ve dış siyasette öne çıkan başlıklar değerlendirilecek.

TERÖRLE MÜCADELE MASADA

Terörle mücadele kapsamında gerek yurt içi gerek sınır gerekse de sınır ötesindeki operasyonlar kapsamlı bir şekilde ele alınacak.

31 MART YEREL SEÇİMLERİ

31 Mart yerel seçimleri öncesi seçim güvenliği için yurt genelinde alınacak tedbirlerde görüşülecek.

ÖĞRETMEN ATAMALARI

Öte yandan öğretmen atamalarına ilişkin takviminde toplantıda gündeme gelmesi bekleniyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, öğretmen atamalarına ilişkin gelişmeye yönelik Kabine Toplantısı'nın sonrası bir işaret vermişti. Elbette Kabine Toplantısı sonrasında da öğretmen atamalarına ilişkin detaylar netleşecektir.

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ SİVİL KATLİAMI

Dış politikada ana gündem elbette Gazze olacak. İsrail'in yaptığı katliamı durdurmak için Türkiye'nin yürüttüğü diplomasi istişare edilecek.

F-16 TEDARİK MESELESİ

Yurt içi ve dışında devam eden terörle mücadele operasyonlarında gelinen son durumun da kabinede değerlendirilmesi öngörülüyor. F-16 tedariği sürecinde, Amerikan tarafından gelen teklif ve kabul mektupları Milli Savunma Bakanlığı’na ulaştı. O mektuplara ilişkin değerlendirmelerin de kabinede yapılması bekleniyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ