ŞEHRİVAN HABER- Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, (Konya ve Karaman hariç) İç Anadolu, Karadeniz, (Malatya hariç) Doğu Anadolu, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Elazığ, Diyarbakır ve Batman çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor.

DOĞU ANADOLU

Havanın Van’ın merkezinde öğle saatlerinden itibaren aralıklarla yağmurlu ve karla karışık yağmurlu, gece saatlerinden itibaren ise kuzey ilçeler ( Erciş, Muradiye, Çaldıran ) ve güney ilçeler ( Bahçesaray, Başkale, Çatak, Gürpınar ) kar yağışlı olacak. Muş, Bitlis, Hakkari öğle saatlerinden itibaren aralıklarla yağmurlu ve karla karışık yağışlı gece saatlerinden itibaren kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji, kar yağışının olacağı yerlerde ve yüksek kesimlerde don ve buzlanmaya bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı. Bölge genelinde zaman zaman etkili olacak kuvvetli fırtına nedeniyle yaşanabilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

VAN 11°C

Merkezde öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu ve karla karışık yağmurlu, gece saatlerinden itibaren ise kuzey ve güney ilçeler kar yağışlı olacak

HAKKÂRİ 7°C

Öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu ve karla karışık yağmurlu olacak

BİTLİS 2°C

Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak

Öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu ve karla karışık yağmurlu olacak

MUŞ 5°C

Öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu ve karla karışık yağmurlu olacak

ELAZIĞ °C, 7°C

Çok bulutlu ve öğle saatlerinde hafif yağmurlu

ERZURUM °C, -1°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

KARS °C, 5°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

MALATYA °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Doğu Anadolu’nun bölge genelinde rüzgarın gece saatlerine kadar güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-70 km/saat), yüksek kesimlerde hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat), zaman zaman tam fırtına (90-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Hakkari çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden başta buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar ve tipi şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Anadolu’nun bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim