ŞEHRİVAN HABER - Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın bir kaç yıldır Van'ı merkeze alarak kutladığı Dünya Kahvaltı Günü'nün resmi olarak tescillenmesi konusunda önemli bir adım atıldı. UNESCO'ya yapılan başvuru ile ilgili ilk adım atıldı.

2014 yılında Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde, bir çok kurumun da desteği ile Van Kahvaltısı 'Dünyanın En Kalabalık Kahvaltı Sofrası' rekor denemesini gerçekleştirdi ve 51 bin 793 kişiyle Guinness Rekorlar Kitabı'na giren bir rekor kırıldı.

O tarihten sonra dünya çapında ün kazanan Van Kahvaltısı ile ilgili sonraki yıllarda tescil ve markalaşma çalışmaları yapıldı. Bir kaç yıl önce de yine Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Van Kahvaltısı rekorundan yola çıkarak Dünya Kahvaltı Günü ilanı için girişimler başlatıldı. Her yıl Haziran ayının ilk haftası seçilerek kutlanan Dünya Kahvaltı Günü Van TSO'nun davetiyle bir çok ilde de kutlanmaya başladı.

Bu sürecin devamı niteliğinde yapılan girişimler sürerken Van TSO, UNESCO'ya başvurarak Van'da kutlanan bu günün uluslar arası bir sürece dönüşmesi talebini iletti. Uzun süredir girişimleri yapılan o başvuru ile ilgili UNESCO'dan ilk olumlu haber geldi.

Van TSO başkanı Necdet Takva, yaptığı bir paylaşım ile UNESCO'nun Van TSO'nun talebini değerlendirmeye aldığı ile ilgili haberi paylaştı.

İşte o paylaşım:

Dış İleri Bakanlığı yetkililerinin de dahil olduğu  görüşmeler neticesinde karar olumlu bulunurken, nihayete ermesi halinde startı Van'dan verilen Dünya Kahvaltı Günü dünya çapında kutlanan bir güne dönüşecek ve Van Kahvaltısı markalaşma yolunda önemli bir adım daha atmış olacak.

Editör: TE Bilisim