Van şehir merkezinde de etkili olan kar yağışı başta Gürpınar, Özalp, Bahçesaray ve daha birçok ilçeyi beyaza bürüdü. şehir merkezi ve birçok ilçede etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkilerken yoğun kar ve tipi nedeniyle Van’da 138 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

KURAK BİR YIL GEÇİREN VAN KARI SEVİNÇLE KARŞILADI

Van şehir merkezinde etkili olan sağanak yağış, akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Bazı vatandaşlar kartopu oynayarak eğlendi bazıları da araçlarının üzerinde biriken karı temizledi. Çaldıran ve Muradiye ilçelerinde de etkili olan kar nedeniyle ilçe merkezleri beyaza büründü. Son yıllarda küresel iklim değişikliği ve yağış azlığından dolayı kuraklıktan en çok etkilenen illerin başında Van gelirken kente yağan kar yağışı Van’da yaşanan kuraklığa derman olacak. Kar yağışını sevinçle karşılayan Vanlılar evlerinden çıkarak kartopu oynadı.

VAN KALESİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Kar yağışı, geçtiğimiz günlerde ışıklandırılan Van Kalesi ile birlikte seyrine doyum olmayan bir manzara oluşturdu.

ŞEHİRLERARASI YOLLAR TRAFİĞE UZUN SÜRE KAPANDI

Van ve doğudaki birçok ilde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı ve tipi ile birlikte birçok yaralamalı trafik kazası meydana gelirken şehirlerarası yollar trafiğe uzun süre kapandı. Ekipler kapanan yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürdü.

EKİPLER KAPANAN YOLLARI AÇMAK İÇİ KESİNTİSİZ ÇALIŞIYOR

O yollar trafiğe kapatılacak! O yollar trafiğe kapatılacak!

Van'ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı'nın Doğubayazit yolunun Tendürek Dağı geçidi, Van-Hakkari karayolu Güzeldere Geçidi, Van-Tatvan karayolu, Ahlat Malazgirt yolu, Adilcevaz-Malazgirt yolu, Van-Erciş karayolu, Gürpınar-Kırkgeçit yolu, Bahçesaray-Hizan yolu ile Van-Bahçesaray karayolunda yoğun kar yağışı ve yoğun tipiden dolayı mahsur kalma ve trafik kazaları yaşanmaması için Karayolları ekipleri tarafından yoğun bir çalışma gece boyunca yürütüldü.

BİRÇOK NOKTADA YOL AÇMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Siirt'in Pervari ve Ağrı'nın Patnos ilçelerinin yer aldığı 3 bin 629 kilometrelik yol ağından sorumlu olan Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 8 şube şefliği ve 19 bakımevinde karla mücadele için 320 iş makinesi ve bin 450 personel görev alıyor.

VAN'DA 138 YERLEŞİM YERİNİN YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Van'da son haftalarda etkili olan sağanak yağış dün gece saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Van şehir merkezi ve birçok ilçede etkili olan kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkilerken yoğun kar ve tipi nedeniyle Van’da 138 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı, 138 yerleşim biriminin yolu kapandı. Belediye karla mücadele ekipleri, kapanan mahalle ve mezra yollarının açılması için çalışma başlattı. Beyaza bürünen kent merkezindeki cadde ve sokaklarda da kar temizleme çalışmaları yürütülüyor.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ