Yağışlarla beyaza bürünen Bahçesaray ilçesi sakinleri ev ve iş yerlerinin önünde biriken karı temizledi. Kent merkezinde de etkili olan kar nedeniyle görüş mesafesi düştü, Karayolları ekipleri bağlantı yollarında önlem aldı.

MART KAPIDAN BAKTIRDI

Türkiye'nin büyük bir bölümü soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Kurak geçen kışın ardından gelen yağmur ve kar yağışı vatandaşları sevindirdi. Bitlis, Hakkari ve Muş'ta hayvanlarını meraya çıkaran bazı besiciler zor anlar yaşadı. Yurt genelinde 2 aydır bahar havası yaşanırken, özellikle Doğu Anadolu'da mart karı yüzünü göstererek adeta ‘kapıdan baktırdı’ dedi. Yoğun kar yağışı sonrası Iğdır, Diyarbakır, Kars, Ardahan, Bitlis, Muş ve Erzurum beyaza büründü.

Asgari ücrete ara zam olacak mı? Bakan Işıkhan açıkladı Asgari ücrete ara zam olacak mı? Bakan Işıkhan açıkladı

HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası, işe ve okula gitmek için evinden çıkanlar beyaz örtüyle karşılaştı. Belediye ekipleri, ulaşımın olumsuz etkilenmemesi için ana güzergahlarda çalışma yaparken, yaklaşık 2 aydır bahar havası yaşanırken etkili olan mart karı nedeniyle vatandaşlar da ev ve iş yerlerinin önünde ve araçlarının üzerinde biriken karları temizlemeye başladı.

YOĞUN KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, bölge genelinde havanın aralıklı ve yer yer kar yağışlı geçmesi beklendiği, Van merkez ve çevresinin öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı olmasının tahmin edildiği belirtildi. Mart ayının son gününde yağan kar yağışına şaşırmadıklarını ifade eden vatandaşlar, "Doğuda bu ayda kar yağışı hemen hemen her sene olmuştur. Eskiden daha da çok yağardı ama son yıllarda mevsim değişikliği nedeniyle kar yağışı az oluyor. Tabi bölgemiz açısından kar yağışı çok faydalıdır" dediler.

Editör: TE Bilisim