Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı! Yaşlı Destek Programı'na başvurular başladı!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşen İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarı; bu yıl 23-26 Kasım tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi'nde yapılacak. 10. İİT Helal Expo ve 9. Dünya Helal Zirvesi; İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT), İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) ve Discover Events iş birliği ile düzenlenecek. COVID-19 salgınının ardından helal ürün ve hizmetlerin daha da ön plana çıktığı son dönemde Helal Expo; dünyanın dört bir yanından gelecek 500'den fazla şirkete ev sahipliği yapacak. Son dönemde yerli, milli ve helal üretimde hızla yükselen Türk şirketler de, dünya pazarındaki payını daha yükseklere taşıma imkânı bulacak.

HER SEKTÖR VAR

50 bine yakın ziyaretçi ve 10 bine yakın yabancı delegeyi de ağırlamaya hazırlanan etkinlik, B2B anlaşmaları ile şirketlerin helal sektöründen daha fazla pay almasına zemin hazırlayacak. Yiyecek, içecek, gıda işleme, paketleme, kozmetik, kişisel bakım, sağlık ürünleri, İslami finans, medya, kamu kurumları, helal belgelendirme, sivil toplum kuruluşları ve eğitim alanında faaliyet gösterenleri ağırlayacak fuar ve zirve, 'helal' ekonomisinin küresel pazarı şekillendirme hedefinde de önemli bir adım olacak.

MÜSLÜMANLAR ATAKTA

Dünya Helal Zirvesi Organizasyonu Başkanı ve Discover Events Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete; dünya genelinde Müslüman nüfusun hızla arttığını, bununla doğru orantılı olarak tüketim ihtiyaçlarının da artış gösterdiğini kaydetti. Ete, "7 trilyon doları aşan bir piyasayı şekillendiren helal gıda, İslami finans, helal turizm, muhafazakâr moda, helal kozmetik ve ilgili diğer sektörlerden, ne yazık ki Türkiye ve birkaç Müslüman ülke, diğer dünya ülkelerine kıyasla çok daha az pay alıyor" dedi.

Kaynak: SON DAKİKA