Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Marmara'nın kuzeybatısı hariç yurt genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile güneydoğu kesimlerde yağmur ve sağanak; diğer yerlerde yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis görülmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin edilirken yağışların, bugün (Pazar) sabah saatlerinden itibaren Muş, Bitlis ve Van’ın kuzey ilçelerinde; akşam saatlerinden itibaren Hakkari ve Van'ın güney ilçelerinde aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenirken gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

VAN °C, 7°C

Çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksekleri kar yağışlı

ERZURUM °C, 3°C

Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

KARS °C, 4°C

Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde aralıklı kar yağışlı

MALATYA °C, 10°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun batısı ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI

Van için kentsel tasarım rehberi ve eylem planı çağrısı! Van için kentsel tasarım rehberi ve eylem planı çağrısı!

Rüzgârın, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KAR YAĞIŞI VAN’DA KAÇ GÜN ETKİLİ OLACAK?

Meteoroloji yarından itibaren 27 il için sarı kodlu uyarı yaparken önümüzdeki günlerde tüm yurtta sıcaklıkların hissedilir derecede azalacak. bugün sabah saatlerinden itibaren Van’ın kuzey ilçeleri (Erciş, Muradiye, Çaldıran, Özalp) akşam saatlerinden itibaren ise Van’ın merkez ve güney ilçelerinde (Çatak, Gürpınar, Başkale) aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağış uyarısı yaptı. Kar yağışının Van’da Cuma gününe kadar etkili olması bekleniyor.

Editör: Necmettin Dursun