Van'ın gözde projesi hızla yükseliyor Van'ın gözde projesi hızla yükseliyor

Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Bartın ve Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı bulutlu geçeceği belirtiliyor. Yağışların Adana’nın ve Osmaniye’nin güneyi, Hatay’ın kıyı kesimleri, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Siirt, Batman, Şırnak ve Bitlis çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Marmara, İç Ege, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz’in batısında sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Havanın Van’ın merkez ilçeleri ve kuzey ilçeleri sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

VAN °C, 14°C

Van’ın merkez ilçeleri ve kuzey ilçeleri sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

KARS °C, 13°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

MALATYA °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Doğu Anadolu Bölgesinde sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması tahmin edilmektedir. Yağışlı sistemin Cumartesi günü sabahın ilk saatlerinden itibaren bölgemizde etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir. Kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar, hortum, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

13 İLE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Adana’nın ve Osmaniye’nin güneyi, Hatay’ın kıyı kesimleri, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Siirt, Batman, Şırnak ve Bitlis çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ