Meteoroloji yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun kuzeydoğusunun ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması beklenirken Van, Bitlis, Hakkari ve Malatya’da akşam saatlerinden sonra aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Van ve bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb. vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıldı.

VAN °C, 7°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı,

ERZURUM °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı,

KARS °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı,

MALATYA °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve aralıklı yağmurlu olacak.

METEOROLOJİ 17 İL İÇİN KAR VE YAĞMUR UYARISI YAPTI

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ne konuşacak? İşte masadaki 8 başlık CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ne konuşacak? İşte masadaki 8 başlık

Meteoroloji, Adana, Amasya, Sinop, Samsun, Uşak, Antalya, Hatay, Mersin, Trabzon, Diyarbakır, Antep, Urfa ve Siirt'te sağanak beklenirken, Erzurum, Kars, Malatya ve Van'da ise karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey illerinde ve doğu illerinin kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER