Meteoroloji Van ve bölge illerinde etkili olması beklenen kar yağışı için saat verdi. Karla karışık yağmur ve kar yağışının bu gece saatlerinden itibaren Van'ın güney ilçeleri, (Bahçesaray, Çatak, Gürpınar, Başkale ve Gevaş) Hakkâri ili genelinde ve Bitlis'in Mutki ve Hizan ilçelerinde kar yağışlı olması beklenmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadiselerinin görülmesi beklenmektedir.

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara ve Ege'nin doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz geneli ile Doğu Anadolu'nun batı ve güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak; Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak; İç Ege ve İç Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yüksekleri ile Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ve Toroslar Mevkii'nde karla karışık yağmur ve kar, Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi beklenmektedir. Beklenen yağışların bugün (çarşamba) gece saatlerinde Bitlis'in Mutki ve Hizan ilçeleri, Van'ın güney ilçeleri ve Hakkâri ili genelinde zaman zaman kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışı şeklinde olması tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadiselerinin görülmesi beklenmektedir.

VAN °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, güney çevrelerinde yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, gece saatlerinde hafif kar yağışlı

ERZURUM °C, 6°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

KARS °C, 7°C

Altının kilogram fiyatı geriledi Altının kilogram fiyatı geriledi

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı

MALATYA °C, 9°C

Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

VAN İÇİN KAR UYARISI

Van son yılların en kurak kışını yaşıyor. Geçtiğimiz haftalarda Van ve bölge illerinde etkili olana kar yağışı bazı ilçelerde yer yer 2 metereye kadar ulaştı. Meteoroloji Van'da beklenen kar yağışı için saat verdi. Meteoroloji Van'da bekelenen kar yağışının bu gece itibarıyla etkili olması beklenirken kar yağışının Pazar gününe kadar etkili olması bekleniyor. 

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Bitlis'in Mutki ve Hizan ilçeleri, Van'ın güney ilçeleri ve Hakkâri ili genelinde gece saatlerinde beklenen kuvvetli kar yağışlarına bağlı olarak ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar, görüş mesafesinde azalma, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - ZENÜN YEŞİL-NECMETTİN DURSUN