Meteoroloji 14 il için sarı kodlu uyarı yapılırken; yağışların, Edirne, Kırklareli, Isparta, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Kırşehir, Antalya, Tunceli, Bingöl, Muş, Ağrı ve Ankara'da sağanak şeklinde olması bekleniyor. Öte yandan Meteoroloji, rüzgarın Marmara’nın güneybatısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı. 14 il için sarı kodlu uyarı yapılırken; yağışların, Edirne, Kırklareli, Isparta, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Kırşehir, Antalya, Tunceli, Bingöl, Muş, Ağrı ve Ankara'da sağanak şeklinde olması bekleniyor. Öte yandan Meteoroloji, rüzgarın Marmara’nın güneybatısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçmesi beklenirken akşam ve gece saatlerinde Tunceli, Bingöl, Muş ve Ağrı çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ayrıca Van’ın kuzey ilçeleri (Erciş, Çaldıran, Muradiye) Bitlis'in güney ilçeleri ile Muş'un kuzey ve batı ilçeleri için kar yağışı uyarısından bulundu.  Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor. Bölgenin doğusunun dağlık ve kar örtüsü ile kaplı dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

VAN °C, 5°C

Çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde Van’ın kuzey ilçeleri (Erciş, Çaldıran, Muradiye) kar yağışlı olacak.

ERZURUM °C, 5°C

Çok bulutlu

Şehrivan gündeme getirmişti, Van büyükşehir Eşbaşkanı Neslihan Şedal müjdeyi verdi! Şehrivan gündeme getirmişti, Van büyükşehir Eşbaşkanı Neslihan Şedal müjdeyi verdi!

KARS °C, 3°C

Çok bulutlu

MALATYA °C, 13°C

Çok bulutlu

VAN VE 13 İLE"SARI" KODLU ALARM

Meteoroloji, 14 il için "sarı" alarm vererek kar, çığ, don ve buzlanma uyarısı yaptı. Mersin (Şiddetli sağanak için uyarı), Ağrı, Artvin, Bitlis, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kars, Muş, Rize, Trabzon, Van, Şırnak, Ardahan ve Iğdır.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililer ile vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER