Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz ile Çankırı, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Van ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Havanın bölge genelinde aralıklarla kar yağışlı Van, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, ve Hakkari çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.

VAN °C, -3°C Merkez ve doğu ilçelerinde öğle saatlerine kadar kar yağışlı

ELAZIĞ °C, 3°C Parçalı ve çok bulutlu

ERZURUM °C, -8°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

KARS °C, -8°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

MALATYA °C, 2°C Parçalı ve çok bulutlu

MUŞ °C, -9°C Parçalı çok bulutlu aralıklarla kar yağışlı

HAKKARİ °C, -6°C Akşam saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

BİTLİS °C, -10°C Parçalı çok bulutlu aralıklarla kar yağışlı

BUZLANMA VE DON UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI

Doğu Anadolu bölgesinde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim