Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülke genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kırklareli kıyıları, Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir, Antalya'nın doğu kıyıları, Van'nın batısı, Nevşehir, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Adana, Hatay, Osmaniye, Bitlis, Batman, Siirt çevreleri ve Diyarbakır'ın doğusunda yağış bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Havanın Van’ın batı ilçeleri ve Bitlis’te öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde don ve buzlanmaya bağlı sis ve pus hadisesi görüleceğinden ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

VAN 5°C Parçalı bulutlu, batı ilçeleri aralıklarla kar yağışlı

MUŞ -1°C Parçalı bulutlu

HAKKÂRİ 4°C Parçalı bulutlu

BİTLİS 2°C Parçalı bulutlu, batı ilçeleri aralıklarla kar yağışlı

BUZLANMA VE DON UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI

Bölgemizde yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim