Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelerine göre; Doğu Akdeniz'in doğusu ve Toroslar kesimi, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sivas ve Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Doğu Karadeniz ile Kars, Ardahan, Van ve Erzurum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Van, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM °C, 23°C

Van’da 1 Mayıs mitingi düzenlenecek! İşte mitingin detayları… Van’da 1 Mayıs mitingi düzenlenecek! İşte mitingin detayları…

Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

KARS °C, 24°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

MALATYA °C, 28°C

Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

VAN °C, 25°C

Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Doğu ve Doğu Karadeniz ile Kars, Ardahan, Van ve Erzurum çevrelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması bekleniyor. Bölge genelinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli olacağı beklendiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

METEOROLOJİDEN SONRA AFAD'DAN VAN’A İKİNCİ UYARI!

Meteorolojinin sağanak yağış uyarısından sonra ikinci bir uyarı da AFAD’dan geldi. AFAD, Van ve bölge genelinde sabah saatlerinde etkili olan gök gürültülü sağanak yağış sonrası vatandaşlara sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ( AFAD) yaptığı açıklamada, “Muş Çevrelerinde hâlihazırda etkisini gösteren yağışların sabah ilk saatlerden itibaren bölgemiz genelinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinde; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.” Denildi.

Editör: Necmettin Dursun