ŞEHRİVAN HABER – BARIŞ DÖNMEZ

Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz (Gümüşhane ve Bayburt hariç), Doğu Anadolu’nun doğusu ile Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Ankara, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Çankırı, Hakkari çevreleri ile Antalya’nın iç, Isparta, Burdur ve Van'ın güney kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

Van’da iki ilçede TYP kura çekimleri yapıldı! Van’da iki ilçede TYP kura çekimleri yapıldı!

DOĞU ANADOLU

Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olması, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması beklenmektedir. Yağışların akşam saatlerinden itibaren Bitlis ve Muş'ta etkisini yitirmesi, Van'ın güney ilçeleri ile Hakkari'de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacak. Bölge genelinde rüzgarın, akşam saatlerine kadar güney ve güneybatı yönlerden sert (30-40 km/sa) ve zaman zaman kuvvetli rüzgar (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Ayrıca bölgenin güneydoğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

VAN 22°C

Van'ın güney ilçeleri kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağışlı olacak

HAKKÂRİ 22°C

Aralıklı şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu

BİTLİS 20°C

Aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu

ERZURUM 7°C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu

IĞDIR 14°C, 30°C

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 11°C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Bölge genelinde rüzgarın, akşam saatlerine kadar güney ve güneybatı yönlerden sert (30-40 km/sa) ve zaman zaman kuvvetli rüzgar (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Başta Van il merkezimiz başta olmak üzere bölgemizde güneyli rüzgarlar ile birlikte toz taşınımı beklendiğinden ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinin düşmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Akşam saatlerinden itibaren başlaması beklenen gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden itibaren etkisini artırarak Cumartesi günü Van'ın güneyinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Hakkari il genelinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

16 İL İÇİN SARI KOD VE 5 İL İÇİN TURUNCU KOD UYARISI

Meteoroloji bayram için hava durumu raporunu yayımlarken 21 il için kritik bir uyarı geldi. Kuvvetli sağanak yağış uyarısının yapıldığı açıklamada, sıcaklıkların ise mevsim normallerinde seyredeceği belirtildi.

İşte Sarı ve Turuncu kodla uyarılan iller…

16 İL İÇİN SARI 5 İL İÇİN TURUNCU ALARM

Ankara, Bitlis, Bolu, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Hakkari, Kastamonu, Kırşehir, Konya, Mardin, Muş, Nevşehir, Siirt, Sivas, Van, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale, Batman, Şırnak

Editör: Necmettin Dursun