Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilirken yağışların, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis ve Bilecik çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

25 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Vanlılar dikkat! Van’da 6 ilçede elektrik kesintisi yaşanacak! İşte kesinti saatleri Vanlılar dikkat! Van’da 6 ilçede elektrik kesintisi yaşanacak! İşte kesinti saatleri

Meteoroloji tarafından 23 il için sarı kodlu, 2 il için ise turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısı da yapıldı. Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, İzmir, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Siirt, Uşak, Batman, Şırnak ve Karabük için sarı kodlu; Burdur ve Isparta için ise turuncu kodlu uyarırken kuvvetli yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

DOĞU ANADOLU

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelerine göre; Van ve bölge illerinde havanın aralıklı hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı tahmin edilirken Bitlis ve Muş çevrelerinde yer yer kuvvetli yağış beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anından kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

VAN °C, 22°C

Parçalı ve bulutlu, aralıklı hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

HAKKÂRİ 22°C

Parçalı bulutlu, aralıklarla sağanak yağışlı

BİTLİS 18°C

Aralıklarla yer yer sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM 10°C, 20°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

IĞDIR 16°C, 27°C

Öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS 8°C, 21°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA 12°C, 24°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre; Güneydoğu kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Muş çevreleri ile Bitlis'in batı ilçelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su askını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - NECMETTİN DURSUN