Son bahar aylarının son günlerinde sık sık yağış uyarısı yapılmasına rağmen yeterince yağış almayan akşam saatlerinden itibaren Van ve bölge illeri için kritik bir yağış uyarısı yapıldı.

Van'ın gözde projesi hızla yükseliyor Van'ın gözde projesi hızla yükseliyor

Yaklaşık iki haftadan bu yana kar yağışı beklenen bölgede o yağış bir türlü gerçekleşmezken Van Valiliği, bir kez daha yoğun yağış uyarısı yaptı. Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada Van başta olmak üzere bölge illeri için şu uyarıya yer verildi:

VALİLİK YOĞUN YAĞIŞ KONUSUNDA UYARDI

Pazar akşam saatlerinden itibaren Van, Muş, Bitlis ve Hakkari illerinin soğuk ve yağışlı sistemin etkisene gireceği tahmin ediliyor. Söz konusu yağışlı sistemin etkisi ile birlikte hava sıcaklıklarının 3 ila 5 santigrat derece azalarak mevsim normalleri seviyesine düşmesi bekleniyor.

Sıcaklıkların azalmaına bağlı olarak, bugün (Pazar) akşam saatlerinden itibaren bölgemiz genelinin (Van, Muş, Hakkari, Bitlis)  kar yağışlı sistem etkisine gireceği tahmin edilmektedir.

ÇOK SÜRMEYECEK

Yağışlı sistemin Pazartesi sabah saatlerinden itibaren bölgemizi terketmesi bekleniyor.

Bölge genelinde beklenen kar yağışlarının, Van merkez ilçeleri dahil il geneli ile Bitlis çevrelerinde kuvvetli, yükseklerde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

Kuvvetli kar yağışlarına bağlı olarak ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde tipi şeklinde kar, görüş mesafesinde azalma, eğimi dik yamaçlarda çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BUZLANMA VE DONA DİKKAT

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

NOT: Kuvvetli kar yağışının yarın (Pazar) akşam saatleri ile gece saatleri arasında Van il merkez ilçelerinde miktar bırakacağı tahmin edilmektedir.

Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - HABER MERKEZİ