ŞEHRİVAN HABER/ Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Rize, Artvin, Van ve Hakkari çevreleri ile Trabzon'un doğu ilçelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Havanın Van ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin edilirken Muş'un yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçecek. Bölge genelinde Sabah ve gece saatlerinde buzlanma, don, sis ve pus hadisesinin görülmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

VAN °C, 0°C

Parçalı ve çok bulutlu ve kar yağışlı

AĞRI °C, 0°C

Parçalı bulutlu

ERZURUM °C, -1°C

Parçalı bulutlu

MALATYA °C, 6°C

Parçalı bulutlu

BİTLİS °C, -1°C

Parçalı çok bulutlu aralıklarla kar yağışlı

MUŞ °C, 2°C

Parçalı çok bulutlu aralıklarla kar yağışlı

HAKKARİ °C, 1°C

Parçalı çok bulutlu aralıklarla kar yağışlı

DON VE BUZLANMA UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesinin beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde daralma, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim