Meteorolojiden yapılan son meteorolojik değerlendirmelerine göre; ülke genelinin (Urfa ve Mardin hariç) aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile Sinop, Bilecik çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Yetkililer bu illerde ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Sıcaklıkların, yurdun güneydoğusunda mevsim normallerinin iki-dört derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelerine göre; Van ve bölge illerinde havanın parçalı bulutlu, aralıklarla yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceğinden Van ve 19 il için sarı kod uyarısında bulundu. Bölgede yer yer toz taşınımı bekleniyor. Rüzgarın, güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

VAN °C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklarla yağmurlu

HAKKÂRİ 23°C
Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BİTLİS 18°C
Parçalı bulutlu

MUŞ °C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop, Bilecik çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Bu hafta gündem yoğun! Bu hafta gündem yoğun!

Rüzgarın; İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: ŞEHRİVAN HABER - NECMETTİN DURSUN