Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelerine göre; Ülkemizin doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Doğu Akdeniz Toroslar Mevkii, Adana, Osmaniye ve İskenderun Körfezi ile Bitlis, Şırnak, Van ve Hakkâri çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerimizde normallerinin 3-9 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilmektedir.

DOĞU ANADOLU

Parçalı, kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Bitlis, Şırnak, Van ve Hakkâri çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

VAN °C, 28°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM °C, 26°C

Çatak'ta bahar temizliği çalışmaları devam ediyor Çatak'ta bahar temizliği çalışmaları devam ediyor

Parçalı ve az bulutlu

KARS °C, 27°C

Parçalı ve az bulutlu

MALATYA °C, 32°C

Az bulutlu

HAKKARİ °C, 26°C

Parçalı bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU İLLERİ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Bölge genelinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli olacağı beklendiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

VAN VALİLİĞİ’NDEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Van Valiliği Van’ın 13 ilçesi ve Hakkari bölgesi için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Van Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Hakkari çevrelerinde halihazırda etkili olan yağışların öğle saatlerinden sonra Van il merkezi (İpekyolu, Edremit, Tuşba, Gürpınar) ve güney ilçeleri (Başkale, Bahçesaray, Gevaş, Çatak), akşamın ilk saatlerinden itibaren ise Van ili genelinde (Erciş, Çaldıran, Muradiye, Özalp, Saray, Gürpınar, Başkale, Bahçesaray, Gevaş, Çatak) etkili olması beklenmektedir. Yağışların gün batımına kadar yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Vatandaşlarımıza saygıyla ve önemle duyurulur.” Denildi.

Editör: Necmettin Dursun